ARTVİN (AA) - Artvin Valiliğinin "Şehir Ödülleri Türkiye" Yarışmasında "Engelsiz Şehir" ve "En Yaratıcı Etkinlik" kategorilerinde iki ödül kazandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı, Yaşayan Şehirler Platformu koordinasyonu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle değerlerini ve ürünlerini koruyup, katma değere dönüştürebilen, yerelden kalkınma hamleleri geliştirip uygulayabilen, kendini iyi tanıyıp farkındalık yaratan, "yaşayan şehirler" yaratmayı hedefleyen Yaşayan Şehirler Projesinin 4. adımı olan Şehir Ödülleri Türkiye Yarışması'nın sonuçlandığı belirtildi.

Yarışmaya, ilk olarak Artvin'de son 10 yılda dezavantajlı ve engelli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek, hak ve hürriyetleri hakkında bilinçlendirmek, psiko-sosyal rehabilitasyon sağlamak ve hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmak için Artvin Valiliği koordinasyonuyla yürütülmüş ve başarıyla sonuçlanmış 17 projeyle katılım sağlandığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal içermeden fiziksel altyapıya, psikososyal destekten tıbbi rehabilitasyona çok çeşitli projelerin yer aldığı 'Engelsiz Şehir' başvurusunda projemizin Artvin'e kattığı değer ve somut getirileri jüriyle paylaşıldı. İkinci başvuru olarak dünya bal üretiminde ikinci sırada yer alan ve en verimli 5 ana ırkın bulunduğu bölge kapsamında Borçka Macahel yöresinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kafkas Arı ve Bal Festivali ile katılım sağlandı. Projede etkinliklerinde yaşları ortalama 65 olan yaşlılar korosu, bal üretim etkenlikleri ve biyoçeşitlilik konularına yer verildi. En Yaratıcı Etkinlik (Festival) başvurusunda projemiz yılın projesi seçildi. Ülkemizden kalkınma ajansları, belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar ve daha birçok şehir paydaşının çalışmalarını kamuoyuna sunduğu yarışmada şehirler, Umut Işığı Paydaş Ödülleri temasında 20 kategoride değerlendirildi."

Açıklamada, ödüllerin, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı'nda 29 Eylül Cuma akşamı düzenlenen törene Artvin Valiliği adına katılan Vali Yardımcısı Arif Oltu'ya verildiği kaydedildi.