BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'dan Trabzon ve Erzurum'a direkt seferlerin 10 Mart Salı gününden itibaren başlayacağını belirterek, "Haftada 3 gün Trabzon ve 3 gün de Erzurum olmak üzere haftanın 6 günü uçuş yapılmış olacak" dedi.

AnadoluJet Genel Müdürü İbrahim Doğan, Altepe'i makamında ziyaret ederek uçuşlarla ilgili son hazırlıklar hakkında bilgi verdi.

Bursa'nın havadan da erişilebilirliğinin sağlanmasıyla amacıyla önemli bir adım atıldığını belirten Altepe, Bursalıların uçak seferlerine ilgi göstermesi halinde Anadolu'nun başka kentlerine de seferler düzenlenebileceğini belirtti.

Altepe, Yenişehir Havaalanı'nın aktif kullanılması amacıyla Türk Hava Yolları (THY) ve AnadoluJet başta olmak üzere çeşitli havayolu şirketleriyle sürekli görüşme halinde olduklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Bursa'dan direkt seferlerle ilgili son hazırlıklar yapılıyor. Bursa ile en çok bağlantısı olan Trabzon ve Erzurum’a seferler 10 Mart'ta başlayacak. Haftada 3 gün Trabzon ve 3 gün de Erzurum olmak üzere haftanın 6 günü uçuş yapılmış olacak. Böylelikle Bursa ile Anadolu kentleri arasında da bir köprü kurulmuş olacak. Gecikmeli olarak elde ettiğimiz bu hava ulaşımı imkanını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Yeterli ilginin olması halinde Anadolu'nun değişik şehirlerine de seferler düzenlenebilir. Halkımızın uçak seferlerine ilgi göstermesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak biz de her türlü desteği sağlayacağız. Gerek seferlerin kamuoyuna tanıtımı gerekse merkezden havalarına servis konulması noktasında her türlü çalışmayı yapacağız."

Doğan ise Büyükşehir Belediyesinin kendilerine beklediklerinden çok daha fazla destek sağladığını belirterek, 10 Mart'ta başlayacak uçuşların Bursa için hayırlı olmasını diledi.

- Açılışa özel seferler

AnadoluJet açılış gününe özel olarak 10 Mart’ta Bursa’dan Erzurum’a saat 15.15 ve Bursa’dan Trabzon’a da 15.15’te havalanacak. Erzurum’dan Bursa’ya saat 11.25’te, Trabzon’dan Bursa’ya da 11.35’te sefer düzenlenecek.

Açılış günü dışındaki normal tarife ise şöyle:

Bursa-Erzurum seferleri çarşamba, cuma ve pazar günleri yapılacak. Bursa’dan 13.50’da kalkacak uçak 15.35’te Erzurum’da olacak. Erzurum’dan 11.30’da kalkacak uçak da 13.20’de Bursa’ya ulaşacak.

Bursa-Trabzon seferleri de pazartesi, perşembe, cumartesi günleri yapılacak. Bursa’dan 13.50’de havalanacak uçak 15.25’te Trabzon’da olacak. Trabzon’dan 11.35’te kalkacak uçak da 13.15’te Yenişehir Havaalanı'na inecek.

Bursa’dan Trabzon ve Erzurum’a 59 liradan başlayan fiyatlarla uçma imkanı sunan AnadoluJet’in uçuşları ve kampanyaları ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesinden veya 444 2 538 numaralı çağrı merkezinden ulaşılabiliyor.

Bu arada, Kent Meydanı-Merinos-Yüksek İhtisas Hastanesi-Kestel-Yenişehir Havaalanı arasında çalışan 80 hatlı Burulaş otobüsleri AnadoluJet biletli yolcuları bir ay ücretsiz taşıyacak.