Konya’nın Beyşehir İlçesinde hayırsever işadamı tarafından yaptırılan Fetullah Bayır Fen Lisesi’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’da olacağı 27 Aralık tarihine yapımının yetiştirilmesi için çalışmalara hız verildiği bildirildi.

Hayırsever işadamı Fetullah Bayır, yaptığı açıklamada, yapımına bu yılın Nisan ayında başlanan Fen Lisesi hizmet binasının kısa süre içerisinde tamamlanarak milli eğitime kazandırılacağını söyledi. Fen Lisesi inşaatını bu yılın sonlarına doğru bitirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bayır, “Hedefimize yaklaşmış durumdayız. Biz lise binamızın başbakanımızın Şeb’i Arus törenleri için Konya’ya geleceği tarih olan 27 Aralık’a tamamlayıp Milli Eğitime teslim etmeyi hedefliyoruz. Bu tarihte, başbakanımızın aralarında Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim Okulu da olmak üzere bir dizi toplu açılışlar gerçekleştirileceğini biliyoruz. Bu açılışa okul binamızın yapımını da yetiştirerek, Fen Lisesi’nin açılışını başbakanımıza yaptırmayı çok arzu ediyoruz” dedi.

Kendisinin bir Beyşehir sevdalısı olduğunu vurgulayan Bayır, en büyük hayalini Beyşehir’e Fen Lisesi yaptırarak gerçekleştirmek üzere olduğunu, bunun kendisini oldukça mutlu ettiğini ifade etti. Bundan sonraki en büyük arzusunun yaptırdığı okuldan mezun olan öğrencileri gelecekte en yüksek makam ve mevkilerde görmek olduğunu söyleyen Bayır, bu konuda öğrencilerin çok çalışarak kendisini mahcup etmeyeceğine inandığını da sözlerine ekledi.