Fethiye Belediyesi öncülüğünde, ilçedeki sivil toplum örgütlerinin desteğiyle oluşturulan ‘Fethiye İl Olsun Hareketi’ tarafından, Muğla’nın Fethiye ilçesinin girişlerine ‘Fethiye ili, hoş geldiniz’ yazılı tabelalar dikildi.
110 BİN İMZA ATILDI
Fethiye’nin il olması amacıyla Fethiye Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen 38 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle oluşturulan ’Fethiye il Olsun Hareketi’, Fethiye ve çevresindeki komşu ilçelerde imza kampanyası başlatmıştı. Fethiye’ye bağlanmak isteyen Ortaca, Dalaman, Seydikemer ve Kaş ilçelerinde yaşayan vatandaşların da desteğiyle bölge hareketine dönüşen imza kampanyasında, kısa bir süre içerisinde resmi olmayan rakamlara göre 110 bin kişiye ulaşıldığı öğrenildi.
Kampanyaya destek olmak isteyen bazı vatandaşlar da araçlarının arkasına 82 F 2015 yazılı etiketler yapıştırdı. Özellikle Fethiye ve çevre ilçelerdeki ticari araç şoförlerinin büyük destek verdiği kampanya, her gün daha da büyümeye devam ediyor.
“FETHİYE İLİNE HOŞ GELDİNİZ"
Kampanya kapsamında son olarak yapılan faaliyette, Fethiye’nin şehir girişlerine, ‘Fethiye ili, hoş geldiniz’ ve ‘Fethiye ili, güle güle’ yazılı tabelalar dikildi. Tabelaların nüfus kısmına ise Fethiye, Ortaca, Dalaman, Seydikemer ve Kaş ilçelerinin nüfuslarının toplamına denk gelen 340 bin 82 rakamı yazıldı. Nüfusun son iki rakamından oluşan ‘82’ sayısıyla da mesaj veren Fethiye İl Olsun Hareketi, 82 numaralı plakayı alma isteğini vurgulandı. Tabelayı gören vatandaşlar, Fethiye’nin il olmasını çok istediklerini belirtti.
"FETHİYE İL OLMALI"
Fethiye’nin il olması hareketini destekleyen İsmail Behlice, “İmza kampanyası sürüyor. Yılların özlemi artık bitmeli. Fethiye il olmalı” dedi.
Tabelayı görünce fotoğraf çekerek sosyal medyada paylaştığını söyleyen öğrenci Meriç Kaan Özdeş ise “Tabelayı görünce heyecanlandım. İnşallah il oluruz. Fethiye’nin il olmasını istiyoruz” dedi.