Trabzon’a yapılacak olan tam donanımlı Bilim Sanat Merkezi geleceğin bilim ve sanat insanlarının yetişmesine vesile olacak.
Zeki çocuklar için yaptırılacak olan Bilim Sanat Merkezi’nin yapım protokolü Vali Abdil Celil Öz ile hayırsever işadamı Hüseyin Başaran arasında imzalandı. Esentepe mahallesi Maşatlık mevkiinde bulunan Atatürk İlkokulu’nun yıkılarak yerine yaptırılması planlanan tam donanımlı Bilim Sanat Merkezi’nin yapım protokolü Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile hayırsever işadamı Hüseyin Başaran ve Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş arasında imzalandı. Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Vali Öz, “Hüseyin Başaran Trabzon’un yetiştirdiği çok başarılı işadamlarından birisidir. Trabzon’da iki önemli yatırım gerçekleştiriyor. Birisi 360 oda, 750 kapasiteli ve bin 200 kişilik konferans salonu ile Trabzon turizmine hizmet edecek olan otel yatırımı, diğeri de eğitim alanında yapacağı tam donanımlı Bilim Sanat Merkezi’dir. Bu iki yatırım Trabzon için örnek yatırımlardır. Trabzon’a zeki ve başarılı çocuklarımızın istifade edebileceği güzel bir kurumu kazandırmış olacağız. Bu okulda geleceğin bilim ve sanat insanları yetişecek” dedi.
Hayırsever işadamı Hüseyin Başaran da, Bilim Sanat Merkezi’nin tam teşekküllü olarak yapılması için gayret göstereceklerini ifade ederek “Bana böyle bir imkanı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ben sadece binanın yapımı ile değil, iç donanımı ile de yakından ilgileneceğim. Donanım noktasında neye ihtiyaç varsa en kaliteli bir biçimde okula kazandırılması için çalışacağım” diye konuştu.
Tam donanımlı olarak yaklaşık 5 milyona yaptırılacak olan Bilim Sanat Merkezi’nde 8 adet laboratuvar, 10 adet idari birim, 6 adet etniklik sınıfı, 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet kütüphane yer alacak olup yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilecek.