Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Temiz bir Türkiye İçin” projesi kapsamında İl Özel İdaremize hibe edilen 4 adet Temizlik Aracı ve 200 adet konteyner teslim alındı.
Araçların kontrolü ve hizmetin yürütülmesi ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Vali Süleyman Tapsız, İl Özel İdaresine ziyarette bulundu. Ziyarette Genel Sekreter Mustafa Bolat, İl Genel Meclisi üyeleri ve Özel İdare Birim Müdürleri de bulundu.
Araçların özellikleri ile ilgili bilgi veren Genel Sekreteri Mustafa Bolat, “Araçların 2015 model Ford Cargo 1826 tipinde olduğunu, 13 + 1,5 m3 çöp toplama kapasiteli, hidrolik sıkıştırmalı, 2 dingil, 6 + 1 tekerlekli ve 6 silindir dizel vasıflı olduğunu söyledi. Çöp konteynerlerinin galvaniz sacdan imal edilmiş 400 - 800 lt kapasiteli olduğunu belirten Genel Sekreter, ilimizde geçen yıl temin edilenle birlikte toplam 5 adet çöp aracının bulunduğunu, her ilçede birer adet olmak üzere ekipler oluşturulacağını, çöplerin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından belirlenecek, standartlara uygun bertaraf yerlerine transfer edileceğini, bu hususta kaymakamlarımız, meclis üyelerimiz ve teknik heyetle toplantılar yapılarak, Sayın Valimizin de uygun görüşleriyle program oluşturulup en kısa sürede temizlik hizmetlerine başlayacak” dedi.
Valisi Tapsız, inceleme ve bilgilendirmenin sonunda yaptığı değerlendirmede, “Temiz Çevre, Temiz Nesil, Temiz Gelecek” prensip ve sloganı doğrultusunda yola çıktığını ifade ederek, “ilimize bağlı 201 yerleşim yerinin çöplerinin toplanacağını, ilin bütününün çöplerinin toplanması noktasında çalışmanın ülkemizde bir ilk olacağını, yapılan bu hizmetlerle köylerde yaşayan vatandaşlarımıza çağdaş hizmetlerin ulaştırılacak. Bütün bu çalışmalarda desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız ve Bakanlarımıza, İlimiz Milletvekillerine, Kaymakamlarımıza, İl Genel Meclisi Başkan ve Üyelerine, Muhtarlarımıza ve İl Özel İdaresinin başta Genel Sekreter olmak üzere her kademeki çalışanlarına teşekkür ederim. Bu araçları kullanacak şoförlerimize de kazasız belasız kullanmalarını dilerim” dedi.
Temizlik araçlarının yeterli hale getirilmesiyle İl Özel İdaresi bu alandaki eksikliği de gidermiş oldu.