Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Her geçen gün hızla gelişen Adıyaman Üniversitesi, geleceğe yönelik plan ve projelerini de hazırlamaya devam ediyor" dedi.
Gönüllü, yapımı devam eden inşaatların yanında yakın gelecekte Adıyaman Üniversitesi’nin ihtiyacı olan bina ve yerleşkelerin projeleri hazırlanarak ihaleleri planlanmaya başlandığını belirterek, "Adıyaman Üniversitesi kampüs alanı içerisinde yapımı devam eden Mühendislik Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Enstitüler Binası, Eğitim Fakültesi 2. Binası, Adıyaman Evi, Lojman, Bağlantı Köprüsü, Minyaman ile yol ve alt yapı çalışmaları sürüyor" dedi.
Gönüllü şunları söyledi:
"Hazırlanan projelerin yanı sıra Adıyaman Üniversitesi bünyesinde Deney Hayvanları Araştırma ve Üretim Merkezi binası, inşaatı tamamlanan stadyuma bin kişilik tribün, İslami İlimler Fakültesi binası, Kütüphane ve Kongre Merkezi binası, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. binası, sosyal tesis ve alan projesi (yemekhane binası, tören alanı, amfi tiyatro ve peyzaj), Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu binası, Beden Eğitimi ve spor Yüksekokulu binası ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu binası için planlamalar yapıldı."
‘Dünya Üniversitesi’ olma yolunda kat edilen önemli mesafelere ilave olarak geleceği de planlamanın sürdürülebilir gelişme için şart ve sorumluluk olduğunu ifade eden Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, bu çerçevede yakın ve orta vadede Adıyaman Üniversitesi’nin ihtiyaçlarına yönelik plan ve projelerin yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini belirtti.