Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de bir ilaç firmasında 10 yıldır tıbbi mümessil olarak çalışan 34 yaşındaki Deniz Engin, hobi olarak başladığı vücut geliştirme sporunda 15 yıl sonra 'Klasik Vücut Geliştirme'de dalında Türkiye şampiyonu oldu. Hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Engin, Çanakkale'yi ve Türkiye'yi temsil etmek için elinden geleni yapacağını söyledi.
Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde doğup büyüyen 34 yaşındaki Deniz Engin, 10 yıl önce Çanakkale'ye taşındı. 10 yıldır bir ilaç firmasında tıbbi mümessil olarak çalışan Engin, 15 yıl önce hobi olarak başladığı vücut geliştirme sporunda önemli başarılara imza attı. Milli Takıma 2012'de seçilen Deniz Engin, bir yıl sonra İstanbul ve İzmit'te yapılan Türkiye Vücut Geliştirme şampiyonalarında iki kez üçüncülük kürsüsüne çıktı. Deniz Engin bu yıl içinde Mersin'de düzenlenen bir diğer Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda 'Klasik Vücut Geliştirme' dalında birinciliği elde etti. Şampiyon sporcu Engin'in şimdiki hedefinin, 5-9 Kasım tarihleri arasında İspanya Dünya Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmak olarak açıkladı.
HOBİ OLARAK BAŞLADI
Vücut geliştirme sporuna nasıl başladığını belirten Deniz Engin şunları anlattı:
"Hobi olarak başladım. Vücut geliştirme sporuna başladığım ilk yıllarda arkadaşlarım; 'geliştikçe kendini daha çok geliştirmek isteyeceksin' dedi. Nitekim de öyle oldu. Bu sporu sevmeye başladım. İnsan kendinin geliştiğini gördükçe bir şeyler yapabileceğine inanıyor. Akabinde yarışmalara katılmaya karar verdim ve bunu taçlandırmak istedim. Milli sporcu olmak benim için bir gurur kaynağı oldu. Elimden geldiği sürece başarılı olmaya gayret edeceğim. Özellikle önce Türkiye'yi daha sonra Çanakkale'yi temsil etmek adına elinden gelen her şeyi yapmaya hazırım."
YAĞDAN UZAK DURUYOR
Şampiyon sporcu Engin, bu sporla ilgilenenlere de tavsiyelerde bulundu. Vücut geliştirme sporunda en önemli unsurun beslenmeden ve diyetten geçtiğini vurgulayan Engin şöyle devam etti:
"Bu sporu yapacak kişiler, kendilerine çok dikkat etmeli. Örneğin bir tavukgöğsü, bir haşlanmış lapa ve haşlanmış sebzeler eşliğinde oluşan menü bizim için ideal bir menüdür. Ancak biz yağdan kaçınıyoruz. Kızartma, tuzlu ve şekerli yiyeceklerden uzak duruyoruz. Bu şekilde yaptığımız sürece adale kazanımımız ve yağ yakımımız orantılı olacaktır."
HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
İspanya'da gerçekleşecek şampiyonaya sekiz kişilik takım halinde katılacaklarını söyleyen Deniz Ergin şöyle dedi:
"Hedefim, öncelikle her zaman şampiyonluk. Beni ikinci olmak gibi bir hedefim hiçbir zaman olmadı. Tabii ki oradaki rakipler çok çok iyi olabilir ama ben de kendi sıkletimde çok iyiyim ve elimden geldiğince de orada bayrağımızı dalgalandırmak adına ne gerekiyorsa yapacağım."

FOTOĞRAFLI