SÖYLEMLERİ EYLEME GEÇİRME ZAMANI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Antalya’da gün boyu devam eden G-20 – OECD Nitelikli Çıraklık ve İşbaşında Eğitimin Teşviki Konferansı’nın ardından G-20 İstihdam Çalışma grubu delegeleri ve konferans katılımcılarıyla resepsiyonda bir araya geldi. Akra Barut Otel’de düzenlenen resepsiyonda kısa bir selamlama konuşması yapan Bakan Çelik, G-20’nin küresel sorularını çözümünden en uygun platform olduğunu söyledi. 2008 krizinin yol açtığı sorunları G-20 ülkeleri ortak şekilde ele almış ve getirdiği çözüm önerileriyle büyük ölçüde başarılı olduğunu kaydeden Bakan Çelik, "Artık G-20’de söylemleri eyleme geçirme zamanını geldiğini düşünüyoruz” dedi.
Bakan Çelik, bugün gerçekleştirilen G-20 – OECD Nitelikli Çıraklık ve İşbaşında Eğitimin Teşviki Konferansı ve Türkiye Ulusal İşbaşında Eğitim Ağı’nın atılan somut adımlar olarak önemli gelişler olduğunu söyledi. Bakan Çelik, G-20 ülkeleri finans ve çalışma bakanları toplantısının ise Eylül ayında gerçekleştirme imkanına sahip olduğunu belirterek detayların gelecek süreçte netlik kazanacağını açıkladı.
Resepsiyonun ardından Bakan Çelik, G-20 İstihdam Çalışma grubu delegeleri ve konferans katılımcıları onuruna verilen resmi akşam yemeğine katıldı.
Konferans yarın B20 İstihdam Görev Gücü açılış toplantısıyla devam edecek. Toplantının açılışında B20 İstidam Gücü Koordinatör Başkanı Ali Koç, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Başkanı Daniel Funes de Rioja, B20 İstihdam Görev Gücü Eş Başkanı Yogendra Modi, TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı ve L20 Türkiye Başkanı Ergün Atalay konuşma yapacak.

FOTOĞRAFLI