Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından her yıl organize edilen Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’nın gerçekleştirildi.
Çorum TSO ev sahipliğinde 26 sivil toplum kuruluşundan temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, kentin sorunları farklı bakış açılarıyla değerlendirilerek, çözüm önerileri tespit edildi. Yaklaşık üç saat süren toplantıda katılımcılar söz alarak, gerek kendi alanları, gerekse Çorumla ilgili tespit ettikleri sorunları ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini katılımcılarla paylaştı. Toplantıda belirlenen talepler, görüş ve önerileri, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından raporlaştırılarak, 7 Haziran genel seçimleri sürecinde siyasi makamlara sunulacak.
Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, sivil toplum kuruluşlarının öneminin ve buna bağlı olarak etkinliklerinin de her geçen gün arttığını söyledi.
Örgütlü toplumun, dış etmenlerden çok daha az etkileneceğini ve ancak birlikte hareket edilecek güç birliği sağlanabileceğini ifade eden Başaranhıncal, “Bu doğrultuda, toplumun her kesiminden sivil toplum kuruluşları ile belli aralıklarla bir araya gelerek, içinde yaşadığımız şehrimizin sorunlarını ve bu sorunların hangi yollarla çözülebileceğini tartışıyoruz. Buradan çıkan sonuçları da gerek yerel yönetimlerimizle, gerekse siyasilerimizle paylaşarak, Çorum halkının ortak talebi olarak çözüm beklediğimizi belirtiyoruz” dedi.
Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarına, ilgilerinden dolay teşekkür eden Başaranhıncal, toplantıların belli bir periyotta devam edeceğini sözlerine ekledi.