Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kırşehir Şubesi’nin düzenlediği Anneler Günü programına katılan TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, profesyonel askerlikle bedelli askerliğin karıştırılmaması gerektiğini söyledi.
TEMAD Kırşehir Şubesi’nin düzenlediği basın açıklamasında konuşan TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, profesyonel askerliği anlattı. TEMAD Genel Başkanı Ahmet Keser, "Profesyonel askerlik ile paralı askerliği karıştırmamak gerekiyor. Paralı askerlik denildiği zaman, yükümlülüğün dışında bir askerlik ortaya çıkıyor. Öyle ki bu Türkiye’de ki dengeleri bozuyor. Türkiye’de askerlik yükümlülükten öte bir baktınız bedelli, bir baktınız paralı, bir baktınız profesyonel, bir baktınız yükümlü şeklinde kendi içerisinde bile fraksiyonlara ayrılıyor. Açıkçası profesyonel askerlik Türk milletinin ordu-millet kavramının dışında bir şekille düzenlenecekse bu yarardan çok zarar getirir" diye konuştu.
Keser ayrıca, "Profesyonel askerlikten neyin kastedildiğinin açıklanması ve kamuoyunda aydınlatılması gerekiyor. Bir ismin altına profesyonel askerlik deyip de TSK’ya zarar verecek bir sistemi iteler ve monte ederseniz bundan daha çok yarar yerine zarar görülebilir" diye konuştu.
TEMAD Genel Başkanı Keser, Kırşehir Şube Başkanı Ahmet Ertunç ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen Anneler Günü programınına katılarak Kırşehir’den ayrıldı.