Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı iş birliğinde 81 ilde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Saruhanlı ilçesinde "Bereket Ormanı" oluşturuldu.
Saruhanlı ilçesindeki Büyükbelen Mahallesinde düzenlenen etkinlikte, 81 ilde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında 300 fıstık çamı fidanı dikildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın da iş birliği içerisinde olduğu törene, İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, daire amirleri öğrenciler ve mahalle sakinleri katıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, törende yaptığı açıklamada, ’Gönül Elçileri Projesi’nin temel amacının gönüllülüğü yaygınlaştırmak olduğunu, projenin dezavantajlı ve kırılgan nitelikteki kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gaziler ile yoksullara yönelik uygulanacağını kaydetti.
İhtiyaç sahibi olanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen herkesin bu projede görev alarak “gönül elçisi” olabileceğini dile getiren Yaralı, şunları kaydetti:
"Toplum Kalkınmasında “Gönül Elçileri Projesi", toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir. Bizler bu doğrultuda özendirici çalışmalar yürütüyoruz."