Turgay İPEK- Zafer KUMRU- Eser AYDIN/MUŞ, () - PKK'lı teröristler tarafından dün akşam otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ı, aynı saldırıda kolundan yaralanan eşi Sibel Kulaksız ve silah arkadaşları asker selamıyla uğurladı. Bayrağa sarılı tabutunun başında "O benim Arslan'ım, bütün milletin Arslan'ı, bütün vatanın Arslan'ı" diyen Sibel Kulaksız, eşinin şapkasını önce kendisi giydi, ardından saldırı sırasında yanlarında bulunmayan 15 yaşındaki kızı İrem'e giydirdi. Muş İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Osman Nuri Çevik ise törendeki konuşmasında silah arkadaşına "Ruhun bizimle beraber, bedenin rahat uyusun. Çünkü biz artık uyumayacağız" dedi.
Eşi Sibel ile birlikte dün akşam saat 19.20 sıralarında arkadaş ziyaretinden dönen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın özel otomobili ilçenin Mezarlık Caddesi'ne geldiğinde, PKK'lı teröristler siyah renkli bir otomobille yaklaşıp ateş açtı. Ağır yaralanan Binbaşı Arslan Kulaksız ile eşi Sibel, Malazgirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sınavla astsubaylıktan subaylığa geçen Binbaşı Arslan Kulaksız, doktorların tüm çabasına karşın saat 22.30'da şehit oldu.
MUŞ'TA TÖREN DÜZENLENDİ
Binbaşı Arslan Kulaksız'ın cenazesi Muş'a getirildi. Muş Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından bu sabah İl Jandarma Komutanlığı'na götürülen Binbaşı Kulaksız için uğurlama töreni düzenlendi.
Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın bayrağa sarılı naaşı, hazırlanan katafalka konulurken, saldırıda yaralanan kolu askıya alınan eşi Sibel ile 15 yaşındaki kızı İren de törene katıldı. Şehit Binbaşı Kulaksız'ın İstanbul'da üniversite öğrencisi olan 22 yaşındaki oğlu Dursun Burak, babasının toprağa verileceği Amasya'ya gittiği için buradaki törene katılamadı.
KOMUTANI SESLENDİ: EY BABAYİĞİT VATAN EVLADI
Muş'un yanı sıra Bingöl, Bitlis, Van illerinin vali, il jandarma komutanları, emniyet müdürleriyle silah arkadaşları ve Mehmetçiklerin hazır bulunduğu törende önce İl Jandarma Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik konuştu. Kurmay Albay Çevik, şunları söyledi:
"Dün akşam bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan hain bir saldırı sonucu arslanımızı şehit verdik. Bizler inanıyoruz. Hepimiz bir gün toprak olacağız. Allah hepimize şerefli ölümler nasip etsin, şahadet şerbeti içirsin. Dün akşamdan bu yana bu saate kadar acımızı, hüznümüzü, göz yaşlarımızı hep içimize akıtıyoruz. Hainleri sevindirmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Ey babayiğit vatan evladı. Ey heybetiyle dosta güven, düşmana korku salan vatanperver. Seni anca böyle kahpece bir pusuda şehit edebilirlerdi. Bizler seninle tanışmanın, çalışmanın gururunu yaşadık. Senin gibi mert, dürüst ve cesur birini tanımanın onurunu yaşadık. Kahraman şehidimizin değerli eşi ve çocukları, şüphesiz ki en kıymetli varlığınızı yitirdiniz. Sizlerin acısını ne kadar paylaşsak da hafifletemeyiz. Ancak bizler de en yakınını kaybetmenin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Onunla bir çok şey paylaştık. Her sabah telefonda görüştük. Her zaman bir yanımız muhakkak boş kalacak, buna inanabilirsiniz. Vatan hainleri sizlere de sesleniyorum: Asla sevinmeyin, şunu bilin ki bu devlet er ya da geç kendine ihanet edenin hesabını görür. Aziz şehidim bizler biliyoruz ki 'şehitler ölmez.' Ruhun bizimle beraber, bedenin rahat uyusun. Çünkü biz artık uyumayacağız. Ruhun şad olsun."
VALİ BÜYÜKERSOY: GECESİNİ GÜNDÜZE KATTI
Törende konuşan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, şehitliğin önemi üzerine durarak şunları söyledi:
"Arslan binbaşımız rütbelerin en yücesine, şehitlik rütbesine ulaştı. Ona 'ruhun şad olsun' diyoruz. Arslan binbaşımız Malazgirt İlçesinde görev yaptı. Görevini yaparken herkesi kucakladı. Hizmet ederken yüzünde samimi tebessüm, gönlünde insan sevgisi vardı. Kendisini kalleşçe şehit eden eşkıyaya karşı Malazgirt halkını, onun iş yerlerini, çocuğunun okulunu ve istikbalini yakmasın yıkmasın, Kürt kardeşinin kızını oğlunu eşkıya bir hiç uğruna 'dağa kaçırmasın' diye gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Peki ya onu şehit edenler ne yaptıklarını biliyorlar mı? Kime hizmet ediyorlar? Kimin maşaları? Ne uğruna şeytanca cinayetler işliyorlar? Kimin kimden farkı var? Şimdi geçmişin hatalarını telafi etmiş bir Türkiye bulunmaktadır. Şimdi daha güçlü, daha kuvvetli, şefkatli, aynı zamanda kudretli bir Türkiye var. Birlikte yaşam kültürünü ve kardeşlik hukukunu geliştirmiş bir Türkiye var. Onun için hiç kimse korkmasın. Ülke gücünü milletten geliştirdiği kardeşlik hukuku ve birlikte yaşam kültüründen alıyor. Onun için bölünmeyecek, parçalanmayacak ve ilelebet yaşayacaktır. Diğer tarafta şeytanca tuzaklar kuran, halkına zulüm eden, haraç isteyen, çocukların okullarını istikbalini yakıp yıkan, kimlere maşa olduğunu bilmeyen bir terör örgütü var. Bir de bu terör örgütü ile arasına mesafe koyamayan, onunla el ele gönül gönüle diz dize olanlar ve bu birlikteliklerini maalesef inkar etmeyenler var. Ey halkımız onları iyi tanıyın. Biz sizden elinizle kolunuzla bir şey yapmanızı beklemiyoruz. Devlet üstüne düşeni şüphesiz yapacaktır, yapmaya devam edecektir. Ama onları siz de kalbinizle buz edin, bunu çoktan hak ettiler."
SİBEL KULAKSIZ: O BENİM ARSLAN'IM, VATANIN ARSLANI
Konuşmalarından ardından Muş Müftüsü Recep Uzun şehit Binbaşı Kulaksız için dua etti. Tören sırasında eşinin şapkasını takan Sibel Kulaksız, daha sonra şapkayı kızı İrem'e verdi. Sibel Kulaksız ve kızı İrem'i, kadın subaylar bir an olsun yalnız bırakmayıp destek verdi. Kızı İrem'le birlikte sık sık eşinin tabutuna sarılan Sibel Kulaksız "Benim aslanım şehit oldu. Peygamber efendimizin yanına gitti. Benim aslanım adı gibi aslan gibi Peygamberimizin yanında şimdi. Rabbim herkese nasip etsin. Hiçbir düşmanı güldürmeyeceğiz. Gülemeyecekler. Arslanlar çok gelecek. O benim Arslan’ım, bütün milletin Arslan'ı, bütün vatanın Arslan'ı" dedi.
Bu ülkede bayrağın inmeyeceğini, ezanın susmayacağını söyleyen Sibel Kulaksız, "Allah'ım sen onu en güzel mekanına aldın. Onu şefaatine aldın. Onu yanına aldın. Ruhun şad olsun, şehidim. Gözün arkada kalmasın şehidim. Kanın yerde kalmaz. Bir Arslan gider bin Arslan gelir. Sen hep arslan oldun, devletine çalıştın. Arslan ben bilirim seni, yiğidim benim. Sen şehitsin bir abin şehit oldu. Sen de şehitsin" dedi.
Mehmetçikler tarafından katafaktan alınan Binbaşı Kulaksız'ın naaşı, silah arkadaşlarının önünden geçirildi. Eşi Sibel de silah arkadaşları gibi Binbaşı Arslan Kulaksız'ı asker selamı vererek uğurladı. Şehit Binbaşı Kulaksız'ın cenazesi hava yolu ile Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova Köyüne götürüldü.

FOTOĞRAFLI