Adana’da, MHP kurmayları Sarıçam ilçesinde halkla buluştu.
MHP İlçe Başkanı Mehmet Koca’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Sarıçam’dan Ankara’ya İktidar Yürüyüşü’ adlı buluşmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. MHP kurmayları davul-zurnalarla karşılandı, kesilen kurbanlar adayların alınlarına sürüldü ve dualar edildi. Miting görüntülerini andıran etkinlikte, zorunlu mazeretlerinden ötürü gelemeyen 4 adayın dışında bütün milletvekili adayları hazır bulundu.
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak “Bir olursak iri oluruz, diri oluruz ve başarılı oluruz. Çok şükür Adana’da bu manada hiçbir sıkıntımız yok. Birlik, beraberlik ve uyumda Adana’da muhteşem bir tablo var. Bunun, yeni bir tarihi başarıyı getireceğinden hiç şüphem yok” dedi.
Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise “7 Haziran, halkı açlığa mahkum eden ama çocuklarına gemiciklerden filo kuranlardan, hırsızlardan hesap sorma günüdür” diye konuşurken, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek de, “Milliyetçi Hareket’i yerelde iktidar yaptınız şimdi sıra genel iktidarda” mesajı verdi.
4. sıra adayı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı da, “Anne-babamızdan öğrendiklerimizle kalmayalım, dinimizi iyi öğrenelim; çünkü halkımızı din-iman diyerek kandırıyorlar” sözüyle anlamlı bir çağrı yaptı. Yörük Ali Paşa, “Karlı dağlar olmazsa su olmaz. Kadınlar olmazsa da bizler olmayız. Onlara her zaman ihtiyacımız var” tespitini paylaştı, ayrıca “Efendi olmaya değil hizmetkar olmaya talibiz” şeklinde konuştu.
Veteriner Hekim Ali Demir ise “25 yıldır gece-gündüz demeden yüce Türk milletine hizmet ediyorum. Şimdi de Mecliste hizmet edeceğim inşallah” dedi.
Adaylardan Sinan Gül de, “Birileri Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına aldığı bir dönemde, nefsimizi ayaklarımızın altına alamazsak yazıklar olsun bize” diyerek herkesin çalışması gerektiğini kaydetti.
Mehmet Ali Arslan, “Teşkilatımızın emrinde her yerde hep birlikte olacağız, bütün elleri sıkacağız” derken, Adem Gündoğan da “Bu partide bırakın aday olmayı, aday adayı olmak bile büyük şereftir” diye konuştu. İsa Ayanoğlu ise “Hukuk devletinden guguk devletine geçildi. MHP iktidarıyla hukuk devletini yeniden kuracağız” ifadesini kullandı.
Milletvekili Adayı Ayla Emrahoğlu da, “Kadın gücü”nün gerekliliğine atıfta bulunarak “Yerel seçimde kadın gücünün önemini gördük. Şimdi daha önemli bir seçim var. Buradan bütün beylere sesleniyor; lütfen eşlerinizin katkı sunmasına izin verin” çağrısı yaptı. Dr. Burak Yiğenoğlu da “14. sıradayım ama birinci sırada gibi çalışacağıma söz veriyorum; çünkü sorunların çözümü içi MHP’den başka çare yok” dedi.