Akdeniz Üniversitesi’ni kasetle ele geçirdiler Ahlaksız kasetleriyle ün salan Paralel Yapı'nın, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılanmak için Rektör İsrafil Kurtcephe'yi kaset şantajıyla esir aldığı ortaya çıktı.
Yıllardır sayısız bürokrat, iş adamı ve siyasetçiyi kaset şantajıyla tasfiye eden veya kontrol altında tutan Paralel Yapı'nın bu çirkin yöntemi nasıl kullandığı en somut şekilde gün yüzüne çıktı. Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen ve içinde Rektör İsrafil Kurtcephe'nin kadro karşılığında genç bir bayanla yaptığı fuhuş pazarlığı bulunan ihbarı değerlendiren Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı şok bilgilere ulaştı.

FUHUŞ PAZARLIĞINI KAYDETTİLER

İddiaya göre Paralel Yapı, 2008 yılında göreve gelen Rektör Kurtcephe'nin zaaflarını öğrendikten sonra kadro karşılığında birlikte olduğu bir bayanla görüntülerini kaydetti. Rektörün ahlaksız kaçamağının 2009 yılında kaydedilmesinden sonra Akdeniz Üniversitesi'nde büyük bir tasfiye süreci başladı ve yüzlerce kadro Paralel Yapı'yla ilişkili olduğu iddia edilen kişilerce dolduruldu.

SKANDAL İHBARLA ORTAYA ÇIKTI

Skandal Paralel Yapı'yla mücadele kapsamında ülke genelinde başlayan soruşturmalardan sonra savcılığa gönderilen ihbarla gün yüzüne çıktı. İhbarda; Rektörün üniversiteyi Paralel Yapı'ya nasıl teslim ettiği; rektörün kasetinin nasıl çekildiği teker teker anlatılarak kasetle beraber yapılan yolsuzluk ve usulsüzlükleri içeren bir dosya gönderildi. Görüntüleri de savcılığa yollayan ihbarcı, Rektör'ün 2009 yılında üniversitede kadro karşılığında S.A ile birlikte olduğuna yer verdi. Savcılığa Rektör'ün, bayanla yaptığı pazarlığa ait kayıtlar da gönderildi. Görüntülerde Rektör, S.A ile birlikte olmak için pazarlık yapıyor ve birlikte olduktan sonra kadro dışında ameliyatla bekaretinin tekrar geri verileceği sözü veriliyor. Daha sonra söz verildiği gibi S.A'ya ve yakın akrabalarına üniversitede iş ve kadro veriliyor.

PARALEL KASETLE TESLİM ALDI

İşte bu görüntüleri elde eden Paralel Yapı, Rektörü o günden itibaren esir alarak adeta Akdeniz Üniversitesi'ni tamamen işgal etti. 
280 KADRONUN TAMAMI PARALEL'E

Kaset kaydının yapıldığı 2009 yılından sonra Rektör, Üniversite Genel Sekreterliği başta olmak üzere, İşletme Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Dekanlıklarını Paralel Yapı'ya teslim etmek zorunda kaldı. 2013 yılında Akdeniz Üniversitesi'nde açılan 280 kadronun tamamının Paralel Yapı'ya verildiği tespit edildi. Prof. Dr. Ömer Geçici' tarafından verildiği iddia edilen kadronun; 40'ı profesörlük, 120'si yardımcı doçentlik, 120'si de doçentlik kadrosundan oluşuyor.

REKTÖR İMAM'A BİAT ETTİ

2009 yılında kaydedilen görüntülerden sonra Rektör İsrafil Kurtcephe'nin, "Tahsin" Kod aldı il İmamları Ahmet Çiçek ile "Tarık" Kod adlı Hasan Şen'in talimatları doğrultusunda, Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. İbrahim Güngör'ü getirdi. Göreve gelen Güngör ilk iş olarak eski kadroyu birer birer tasfiye ederek, yerine Paralel'den onlarca isim getirdi. Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Zafer Sarı, Alanya Mühendislik Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. İbrahim Akın Altun, İletişim Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Bilal Arık, Alanya Eğitim Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Ali İhsan Neslitürk'ü, (şuanda İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde görevli) getirdi. Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanlığı'na Prof. Ömer Geçici, tıpla hiçbir ilişkisi olmayan Yard. Doç. Dr. Mahmut Akyol ise Tıbbi Genetik ve Biyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı'na getirildi.

PROFESÖRLERE İMAM'DAN TALİMAT

Antalya il İmamı Hasan Şen'in, üniversitedeki profesörlere talimat verdiği ve onun talimatıyla Hakan Çetin'in ilk önce Eğitim Fakültesi'ne öğretim görevlisi yapıldığı ardından İktisadi ve İdari Birimler Fakültesinde Yrd. Doç kadrosuna getirildiği iddia edildi. Çetin'in, Paralel Yapı'nın, Akdeniz Üniversitesi İmamı olduğu iddia ediliyor.

SÖZDE PARALEL İLE MÜCADELE

Rektör'ün yaptıkları bununla da bitmiyor. 17-25 darbe soruşturmalarından sonra Rektör Kurtcephe Paralel'le mücadele ettiği görüntüsü vermek için Prof. Dr. Ömer Geçici'yi görevden aldı. Ancak daha sonra Geçici, daha önemli bir birimde görevlendirildi. Rektör Kurtcephe'nin Akdeniz Üniversitesi'nde, Paralel Yapı'ya teslim olmasından sonra yapılan birçok hukuksuz işlem için sürekli firari olan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan ile görüştüğü ve onun tarafından yönlendirildiği iddia ediliyor.

DOSYASI YÖK'TE İZİN BEKLİYOR

Soruşturma dosyasına görevsizlik kararı veren savcılık, İsrafil Kurtcephe'nin soruşturulması için dosyayı YÖK'e gönderdi. Rektörün soruşturulması üç ayrı dosya halinde YÖK'te izin bekliyor. Bunlar; Kadro karşılığında fuhuş pazarlığı, usulsüz ihale ve kadro verilmesi ve haksız menfaat elde etme ve kamu kurumunu zarara uğratmak...

YURT DIŞINA KAÇACAK

İddiaları araştıran Cumhuriyet Savcılığı, hakkında üç ayrı soruşturma açılan Rektör İsrafil Kurtcephe ile ilgili iddialara görevsizlik kararı vererek dosyayı YÖK'e gönderdi. Dosya YÖK'te beklerken, Rektör'ün seçimden önce 3 ile 8 Haziran arasında Beyaz Rusya'ya gitmek için izin aldığı ve AK Parti'nin tekrar kazanması durumunda geri gelmeyeceği iddia edildi.
Kaynak: Star