İzmir’in Çiğli ilçesinde düzenlenen yıl sonu etkinliğinde, Türkiye’nin birçok yöresinden derlenen birbirinden güzel Türk halk oyunları gösterileri vatandaşları coşturdu.
Çiğli Belediyesi ve Çiğli Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen yıl sonu etkinliği, onlarca vatandaşı bir araya bir araya getirdi. Türkiye’nin birçok yöresinden sevilen halk oyunlarından örneklerin sunulduğu etkinlik, katılımcıları coşturdu. Kursiyerlerin performansı dikkat çekerken, vatandaşlar gösterileri ilgiyle izledi.
Geceye Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve eşi Ergül Arslan, Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, muhtarlar, dernek başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çiğli Belediyesi’nin kültür sanat faaliyetleri adına yürüttüğü çalışmalar arasında, en renkli organizasyonlardan biri olan halk oyunları gösterisinde Çiğli halkıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Arslan, "Hepsi birbirinden değerli kursiyerlerimizin gerçekleştirdiği Türk halk oyunları gecesinde sizlerle buluşmak çok anlamlı. Ülkemiz öyle bir yer ki; her bölgesinde farklı folklorik ögelerin yer aldığını görürsünüz. Anadolu halkı hayatını anlamlandırmak için dans figürleri geliştirmiş. Ortaya bizleri en iyi şekilde anlatan muhteşem halk oyunları gösterileri çıkmış. Bizim gibi duygusal toplumlarda dans olgusu çok büyük bir kültürel değerdir. Sanatın bu en incelikli alanlarından biri, yaşamlarımız için de vazgeçilmezdir. Coşkunun, heyecanın, sevincin ve mutluluğun arttığı bu geceyi hep birlikte renklendirdik. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta kurs hocamız Metin Çelik olmak üzere tüm kursiyerlerimize ve çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Başka bir etkinlikte daha Çiğli’de buluşmak dileğiyle" dedi.