Manisa Süper Amatör Küme’de mücadele eden Saruhanlı Belediyespor ile Mütevellispor arasında oynanan maç, ev sahibi takım Mütevellispor’un hakeme itirazları üzerine iptal oldu. Konuk takım Saruhanlı 3-0 hükmen galip sayıldı.
Manisa Süper Amatör Küme’nin 10. haftasında Mütevellispor, kendi evinde Saruhanlı Belediyespor’u ağırladı. Aynı ilçenin takımları olması nedeniyle “Yerel derbi” olarak nitelendirilen maçın ilk yarısı Saruhanlı’nın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci yarıya da hızlı başlayan Saruhanlı, Şerif’in ikinci golü ile farkı ikiye çıkardı. Maçın sonlarına doğru Mütevellispor oyuncularından Suat ve Bülent kırmızı kartla oyundan atıldı.
Bunun üzerine Mütevellispor’un oyuncuları hakeme itiraz etmeye başladı. İtirazların dozu artınca maçın hakemi karşılaşmayı iptal etti. Bu doğrultuda maçı 2-0 galip götüren Saruhanlı Belediyespor 3-0 hükmen galip sayıldı.
"BÖYLE OLSUN İSTEMEZDİK"
Saruhanlı Belediyesi Sportif Faaliyetler Sorumlusu Mutlu Çamlıyer, “Böyle olmasını asla arzu etmezdik. Bizler aynı ilçenin kardeş takımlarıyız. Böyle olsun istemezdik. Saruhanlı Belediyespor olarak şampiyonluk yarışından kopmamak için mutlak galip gelmemiz gerekiyordu. Sporcularımın oynadığı futboldan memnunum. Bu sezon hem gençleşip hem de şampiyonluk yarışında olmamız çok güzel. Saruhanlı’nın gençleri ile daha güzel işlere imza atacağız” dedi.