Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü ile Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın birlikte yürüttüğü ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitici Eğitmenliği’ projesi çerçevesinde eğitim verilen 80 kişiye sertifikaları törenle verildi.
Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü ile Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın, uyuşturucuyla mücadele konusunda profesyonel kişilerin yetiştirilmesi amacıyla ortaklaşa yürüttüğü ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitici Eğitmenliği’ projesi çerçevesinde 40 saatlik eğitim verilen ve aralarında yoğunlukla öğretmen, sosyolog, psikolog gibi meslek gruplarından olanların bulunduğu 80 kişi, sertifikalarını törenle aldı. Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Taner Bircan, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Vekili Dr. Hasan Maral, Yeni Güneydoğu Gençlik Spor Kulübü Başkanı avukat Cevdet Nasıranlı, Tekvando Milli Takımı Antrenörü Hacı Özbilek, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurullah Öncü ve kursiyerler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Nasıranlı, tarihin her alanında uyuşturucu ile mücadelenin çeşitli şekillerde yapıldığını belirtti. 19. yüzyıldan beri uyuşturucunun insan vücudunda daha büyük etkiler yarattığını anlatan Nasıranlı, bununla mücadele etmek için herkese büyük görevler düştüğünü belirtti.
"10 BİN ÇOCUK DENETİMLİ SERBESTLİĞE TABİ TUTULDU"
Diyarbakır’da 10 binin üzerinde çocuğun uyuşturucuya bulaştığı gerekçesiyle denetimli serbestliğe tabi tutulduğuna dikkat çeken Nasıranlı, "Uyuşturucu önümüzde duran ciddi ve büyük bir sorun. Bu nedenle hem birey hem de kulüp olarak çalışmalarımızı daha çok bunun üzerine yoğunlaştırdık. 2011 yılından beri uyuşturucu ile mücadele konusunda ciddi bir çalışma yürütüyoruz. İçişleri Bakanlığı ile yürüttüğümüz proje ile bir milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz. Diyarbakır merkez ve 17 ilçesinde arkadaşlarımız yoğun çaba gösteriyor. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir yıllık proje yaptık. Bunları bile yetersiz gördük ve kulüp olarak kendi başımıza 18 okulda çalışma yaptığımız bir çalışma başlattık. Bugün de 80 arkadaşımıza bu mücadeleyi daha çok yaymak ve birlikte mücadele etmek için sertifikalarını veriyoruz. Hepsine ayrı ayrı minnettarız" dedi.
“UYUŞTURUCU İLE TOPYEKUN MÜCADELE EDİLMELİ”
Nasıranlı, uyuşturucu ile mücadelenin topyekun yapılması gerektiğine de dikkat çekerek, "Biz bir kulüp olarak bu kadar çalışma yürütebiliyoruz. Başka kulüpler ve sivil toplum kuruluşları da kurulmalı ve bu yönde çalışma yürütmeli. Yarınlarımız büyük bir risk altında. Bu riski hep beraber, el ele vererek, birlikte mücadele ederek ortadan kaldırabiliriz. Herkesi bu mücadele yanımızda olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.