AYDIN Tabip Odası, 'Yüzüklerin Efendisi' filmindeki Gollum karakterinin fotoğraflarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını yanyana sosyal medyada paylaşan Dalama Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli 23 yıllık doktor Bilgin Çiftçi'ye memuriyetten men cezası verilmesini basın açıklamasıyla kınadı.
Aydın'daki Dalama Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Bilgin Çiftçi, kişisel Facebook hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yüzüklerin Efendisi filminde bir karakter olan Gollum'un şaşkınlık, hayret ve yemek yemesiyle ilgili üç fotoğrafı yan yana gösteren bir paylaşım yaptı. Paylaşımı, kimliği belirsiz bir kişi tarafından şikayet edilen Dr. Bilgin Çiftçi, bu paylaşımını daha sonra sosyal medyadaki hesabından sildi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından Dr. Çiftçi hakkında, 12 Eylül 2014 tarihinde, 'Devlet büyüklerine hakaret' ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125. maddesinin E bendinde yer alan 'Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek' suçundan, devlet memurluğundan çıkarılması istemiyle idari soruşturma başlatıldı. Aynı konuda Aydın İl Halk Sağlığı Müdürlüğü de Dr. Çiftçi hakkında ayrıca idari soruşturma başlattı. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Disiplin Kurulu soruşturmanın sonunda Çiftçi'ye 'memuriyetten men' cezası verdi.
"KARAR SİYASİ, HUKUKEN BÖYLE BİR KARAR ALINAMAZ"
Cezanın iptali için idare mahkemesine başvuracaklarını belirten Dr. Çiftçi'nin avukatı Hicran Danışman, "Söz konusu fotoğraflar hakaret kastı taşımamaktadır. Tamamen mizahi, hiciv niteliğinde. Kararın siyasi olduğunu düşünüyoruz. Hukuken böyle bir karar alınamaz" dedi.
TABİP ODASINDAN ÇİFTÇİ'YE DESTEK
Aydın Tabip Odası Başkanı Çiftçi'ye 'meslekten men cezası' verilmesini Sevgi Yolu'nda düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı. Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, aile hekimlerine karşı hukuksuz ve haksız linç kampanyaları yapıldığını savundu. Kararın kabul edilemeyeceğini vurgulayan Aydın, "Bu yapılan kamu görevlisine hakaret değil, görevini hatırlatmaktır. İcraatlarını mizahi bir üslupla eleştirmektir. Devletin tepesinde bulunanlar, vatandaşlara göre daha ağır eleştirilere katlanmak zorundalar. Her eleştirinin hakaret addedilerek yargılamaya konu yapılması, toplumu ifade özgürlüğü ve demokratik tepkisinden alıkoymaktır. Bizler bu hukuksuzluğu kabul etmiyor, bu kararı verenleri kınıyoruz" dedi. Aydın Tabip Odası'nın açıklamasına destek veren CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Çiftçi'ye eliştirilerin içlerine sindirilememesi nedeniyle ceza verildiğini söyledi.

FOTOĞRAF