Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, ’’Hükümetimizin yapısal bir sorun olarak öne çıkan enerji sorununa karşı ürettiği çözümler meyvelerini vermektedir’’ dedi.
TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Trabzon’da işadamları ve TÜMSİAD üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıya ev sahipliği yapan TÜMSİAD Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca, toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek yeni dönemde yapılacak olan yeni değişikliklerle belirledikleri hedeflere çalışarak ulaşacaklarını belirtti. TÜMSİAD Genel Başkan Yaşar Doğan ise ülkenin ekonomisinin önünde üç risk olduğunu belirterek ’’Bunlardan en önemlisi Amerika Merkez Bankası’nın faiz artışına en geç 2015 yılı sonu gibi başlayacak olmasıdır’’ diye konuştu.
Doğan, ülkenin para birimine karşı doların gün geçtikçe değer kazandığını belirterek ’’ABD ekonomisindeki iyileşmenin tam anlamıyla sağlandığını söylemek zordur. Bu durum özellikle Türkiye gibi ülkelerin para birimlerinde olması gerekeni ötesinde aşırı dalgalanmalara neden olmaktadır’’ şeklinde konuştu.
İran’a uygulanan yaptırımların kaldırılma sürecine girdiğini dile getiren Doğan, şunları söyledi:
’’İran ile ticaretimizi yeniden canlandıracağız. Aynı zamanda enerji ithalatının, enerji fiyatları üzerinde iyileştirici bir etkisi olacağı gözden kaçmamalıdır. Bu durum hem maliyet enflasyonunu düşürücü bir etki oluşturacak. Hem de cari açık yönünden ülkemizi destekleyecektir. Hükümetimizin yapısal bir sorun olarak öne çıkan enerji sorununa karşı ürettiği çözümler meyvelerini vermektedir.’’