ORDU (AA) - Ünye ilçesinde Mehmet Necati Vidinli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde elektrik elektronik teknolojisi öğretmeni olarak görev yapan Ayla Kahraman, öğrencilerini anne şefkatiyle yetiştiriyor.

Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yıldır elektrik elektronik teknolojisi bölümünde işin ustalarını yetiştirmek için çalıştığını, Ünye'de ise 6 yıldır görev yaptığını anlattı.

Kahraman, 3,5 yaşında oğlu olduğunu belirterek, "Okulda öğrencilerime elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Esasen elektronik mühendisi olmak için bu işe başladım, fakat şu anda öğretmenlik yapıyorum ve durumumdan gayet memnunum. Öğrencilerime bir şeyler öğretebilmek hoşuma gidiyor. Aynı zamanda çocuğum olduktan sonra öğrencilerime annelik yapmaya başladım diyebilirim" dedi.

Elektrik elektronik teknoloji bölümünde uygulamalı derslerde zorlanmadığını ifade eden Kahraman, "Meslekle ilgili zorlanmıyorum, öğretmen arkadaşlarımdan destek görüyorum. Derslerde uygulamalı kısımlarda da beni zorlayacak bir durumla karşılaşmadım. Bu bölümü tercih eden bir kaç kız öğrencim vardı ama son yıllarda sayı azaldı, hatta yok oldu diyebilirim" diye konuştu.

Günümüzde kadınların birçok mesleğe el attığını vurgulayan Ayla Kahraman, "Çok güç gerektiren bir iş olmadığı sürece erkek işi, kadın işi diye bir ayrım kalmadığını düşünüyorum. Elektrik, elektronik ve mühendislikte de birçok kadının başarılı olduğunu biliyorum. Gençler ilgi duyuyorlarsa ve o meslekte başarılı olacaklarına inanıyorlarsa mutlaka o işi yapmalı. Kadınların olduğu her yerde düzen, istikrar ve başarı var" ifadesini kullandı.

Kahraman, evde elektrikle ilgili sorun yaşandığında işin başına kendisi geçtiğini kaydederek, "Eşim de elektronikçi. Her ikimiz de elektrikle ilgilendiğimiz için evde arıza olduğunda birlikte müdahale edebiliyoruz veya fikir alışverişinde bulunuyoruz. Oğlum da doğduğundan beri bu şekilde büyüdüğü için alıştı" dedi. 

Anneler Günü'ne de değinen Kahraman, "Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum. Annelik gerçekten çok kutsal, ben de anne olduktan sonra anladım. Tüm kadınların tatması gereken bir duygu" diyerek sözlerini tamamladı.