Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenen konserde, Sezen Aksu’dan Ajda Pekkan’a, Sertap Erener’den Zuhal Olcay’a Türk popunun sevilen isimlerinin şarkılarını seslendirdi.
14. Uluslararası Müzik Festivali, MBB Kent Orkestrası konseri ile devam etti. Marina Amfi Tiyatro’da düzenlenen ücretsiz konsere Mersinlilerin katılımı yoğundu. Güzel bir Mayıs akşamında gerçekleşen konserde, Sezen Aksu’dan Ajda Pekkan’a, Sertap Erener’den Zuhal Olcay’a Türk popunun sevilen isimlerinin şarkıları seslendirildi. MBB Kent Orkestrası müzisyenlerinin ve solistlerin performansı büyük beğeni toplarken, Mersinliler şarkılara coşkuyla eşlik etti. Konser sonrası sanatçılara çiçek sunulurken, festivalin özel davetlisi olarak konserde bulunan Bloomberg HT Televizyonu Haber Koordinatörü Ali Çağatay’da Mersin’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali bu akşam Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak ’Die Wiener Strauss Company’ konseri ile müzik ziyafeti sunmaya devam edecek. Farklı formansyonlarda oda müziği icra eden topluluğun repertuarı, klasik ve romantik döneme ait ve çağdaş eserlerden oluşuyor. Avusturya, İsviçre, İtalya, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde konserler veren topluluk, bu yıl içinde Brezilya’da Francisco Beltrao Festivali’nin konuğu olarak sahne alacak.