Bitlis Valiliği, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ve Tatvan Kaymakamlığı işbirliği ile “Bitlis Yeşilleniyor Projesi” kapsamında Tatvan ilçesinde fidan dikim etkinliği düzenledi.
İlk etapta ilçenin Üçyüzevler Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlkokulu bahçesine kamu kurum amirleri ve öğrencilerin katılımıyla çeşitli türlerden 65 adet fidan dikilirken, proje kapsamında ilçede bu yıl nisan ayı içinde okul, cami ve kamu kurum ve kuruluşlarına 4 bin fidan dağıtımı yapıldı. Kuşluca köyünde 300 hektarlık alanda yapılacak olan ağaçlandırma çalışması kapsamında ise 200 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor.
Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve kurum amirlerinin katılımıyla Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerle birlikte fidanlar toprakla buluşturuldu. Şenlik havasında geçen etkinlikte öğrenciler ve kurum amirleri okul çevresine 20 adet mavi ladin, 5 adet sepetli mazı, 15 adet akasya, 10 adet dişbudak, 10 adet çınar ve 5 adet karaağaç olmak üzere toplamda 65 adet fidan dikti.
Düzenlenen etkinliğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “Bugün buraya hem okullar hayat bulsun hem de Bitlis Yeşilleniyor ağaç dikme münasebetiyle geldik. Burada özellikle bizim üzerinde durduğumuz nokta, okulların etrafını ağaçlandırmamızdaki amaç; çocuklarımızın, gençlerimizin ve öğrencilerimizin ağaç konusunda bilinçlenmesidir. Biz ağaç dikmekte sıkıntı yaşamıyoruz. Şu anda dikilen ağaçların hepsi yetişse zaten Türkiye’nin tamamı orman olurdu. Ama ağaç diktikten sonra koruma ve yetiştirme noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu noktada biraz daha duyarlı ve bilinçli olmamız lazım. Bu konuda yapılacak en önemli ve güzel işlerden birisi de çocuklarımıza küçük yaşta ağaç dikmenin, ağacın ne olduğunu, ormanın ne olduğunu anlatmak. Bu faaliyetlerle de amaçlanan budur. Ağaçların korunması, yetiştirilmesi ve ekonomik kullanılması noktasında sıkıntılarımız var, bu konuda eksikliklerimiz var. Bu konuda daha dikkatli olmamız lazım. İnşallah bu faaliyetlerle de bunu gündeme getireceğiz. Bundan sonra ağaçları yetiştirme ve koruma noktasında, ağacın ve yeşilin değerini bilme noktasında daha iyi duruma geleceğimizi düşünüyorum. Bu kampanyaya destek veren başta Sayın Valimize, orman teşkilatımıza, orman işletme şefliğimize, katılım gösteren birim amirlerimize, belediye başkanımıza ve minik yavrularımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra daha yeşil bir Tatvan, daha yeşil bir Türkiye inşallah bizi bekliyor olacak” diye konuştu.
Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, “Okul bahçemizde yapılan ağaç dikim etkinliğine katılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada öğrencilerimiz ve çocuklarımızla birlikte yeşillendirme çalışması yürütüyoruz. Kaymakam Bey’in de belirttiği gibi ağaç dikimini sürekli yapıyoruz. Fakat önemli olan bakımı ve sürdürülebilirliği devam ettirmektir. Ben bu vesile ile emeği geçen herkse teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Etkinlik, dikilen ağaçların önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.