12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü’nde Nazilli Özel 23 Nisan Kreş ve Anaokulu öğrencileri ile görevli öğretmenleri doğal afetler hakkında uygulamalı eğitim alarak sivil savunma tatbikatına katıldı.

Eğitmen Şükran Dönel, sınıfları ziyaret ederek çocukları bilgilendirdi ve onlar için keyifli ve öğretici bir oyun hazırladığını söyledi. Ekrem Dönel konuşmasında, "Deprem, sel baskını, heyelan, çığ, yangın, gibi olaylar can ve mal kaybına yol açan doğal afetlerdir. Bu afetlerden en az zararla kurtulmak için yeterince bilgilenmeli ve gereken önlemleri almalıyız. Örneğin, yangın insanların ihmali ve dikkatsizliği sonucunda ortaya çıkabilen bir felakettir. Yangından korunmak için ateşle, kibritle, ocakların düğmeleriyle oynamamalıyız. Ayrıca, aşırı yağan yağmurlar, eriyen kar suları gibi etkenler insanlara, bitkilere ve hayvanlara zarar veren sel baskınlarına neden olur. Sel baskınının zararlarından korunmak için çevreyi ağaçlandırmalı, dikili ağaçları korumalıyız. Son olarak, deprem sırasında sığınabileceğimiz güvenli yerleri belirlemeliyiz. Ellerimizle başımızı korumalı, dizlerimizi karnımıza doğru çekerek küçük bir alana sığabilmeliyiz. Balkonlardan, pencerelerden ve yanan sobalardan uzak durmalıyız. Eğer deprem sırasında dışarıdaysak açık alanlara gitmeli, binalardan ve direklerden uzak durmalıyız. Sarsıntı sona erdiğinde güvenli bir çıkış bularak binayı panik yapmadan terk etmeliyiz. Eğer yardım malzemesi dağıtılıyorsa ihtiyacımız kadar almalıyız" dedi.

Özel 23 Nisan Kreş ve Anaokulu Sorumlu Müdürü Esin Ülkü Beyazıt da, "Afetler, bireylerin fiziksel, sosyal-ekonomik kayıplara uğramasına neden olan, yaşamını ve faaliyetlerini kesintiye uğratan, yaşamı olumsuz etkileyen doğal, teknolojik ya da insan kökenli olaylardır. Doğal afetlerin etkisini azaltmak, kayıpları en aza indirebilmek, toplumun her ferdinin ve her kesimin bilinçli, etkin katılımı ile iyi bir eğitim alması ile mümkündür. Kurum çalışanlarımızın ve çocuklarımızın bilinçlendirilmesi kapsamında tüm personelimiz 'İş sağlığı ve güvenliği' eğitimi almış olup okulumuz bu anlamda belgelenmiştir" diyerek kendisini dinleyen 2-6 yaş öğrencilere ve eğitmenlere teşekkür etti.