AK Parti Düzce Milletvekili Aday Adayı Av. Metin Kaşıkoğlu tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı.
İlk olarak 1857 yılında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak simgeleşen ‘’Dünya Kadınlar Günü’’ münasebeti ile bir mesaj yayınlayan Kaşıkoğlu, yaşamın her alanında emek harcayan, çalışan, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren vefakar kadınlarımızın; bu anlamlı günlerini yürekten kutluyorum’’ ifadelerine yer verdi.
Kadınların, bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarları olduğunu belirten Kaşıkoğlu, “Kadınların sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda çok daha fazla söz sahibi olmaları ve görev almaları sadece kadınlar için değil, toplumun tamamı için çok önemlidir. Kadınlarımız, toplum içinde giderek önemli roller üstlenmiş ve hayatın merkezinde yer almışlardır. Gelecek nesillerin yetişmesi şüphesiz onların omuzlarındadır’’ dedi.
Aile içi şiddet, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin, cinayetlerin de ülke gündeminden tamamen çıkmasını arzu ettiğini dile getiren Kaşıkoğlu, “Kadına yapılan şiddeti de bu vesile ile bir kez daha kınıyorum” diye konuştu. Kaşıkoğlu açıklamasını şu sözlerle tamamladı.
“Kadınlarımız Okullarımızda, kamu dairelerimizde ve TBMM’de artık kadınlarımız başörtü tercihlerinden ötürü ayrımcılığa maruz kalmamaktadırlar. Bilim, siyaset, eğitim, kültür, sanat, spor ve iş dünyasında büyük başarılara imza atmış, ülkemizde ve yurt dışında adından saygı ile söz ettiren kadınlarımızla hep gurur duyduk, duymaya da devam ediyoruz. Bu vesile ile Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyorum.”