Eskişehir'de köprü altında uyuşturucu madde kullandıktan sonra dengesini kaybederek Porsuk Çayı'na düştüğü iddia edilen genç hayatını kaybetti.

Kırmızı Toprak Mahallesi Yörük Sokak'tan geçen Porsuk Çayı üzerindeki köprünün altında arkadaşlarıyla uyuşturucu madde kullandığı öne sürülen ve henüz ismi belirlenemeyen genç, dengesini kaybederek Porsuk Çayı'na düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, 112 Acil Servis, itfaiye, AFAD ve Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekipleri çalışma başlattı.



BİRİ BAYILDI DİĞERİ KAÇTI
112 Acil Sağlık ekipleri kaldırım üzerinde yatan İsmail Can Y.'yi (19) Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldılar. Çevredeki vatandaşların köprü altında 2 kişi daha olduğunu ve o gençlerden birinin suda çırpındığını, diğerininse onu kurtarmak için suya girdiğini ancak sonradan kaçtığını söylemesi üzerine polis ekipleri detaylı araştırma başlattı.



EŞYALARINI UNUTTULAR
Köprü altında gençlerin uyuşturucu kullanırken kullandığı malzemeler ve bir cüzdan ile bir cep telefonu bulundu. Bulunan cep telefonunun çalması üzerine bir polis memuru arayan şahısla konuşarak olay yerine gelmesini söyledi. Bunun üzerine olay yerine gelen gencin arkadaşı, telefonun Batuhan Ü.'ye (20) ait olduğunu ve şahsın evde olduğunu söyledi. Cep telefonu ile birlikte suyun kenarında bulunan cüzdanın ise hastaneye kaldırılan İsmail Can Y.'ye ait olduğu öğrenildi. Hazırlıklarını tamamlayan itfaiye ekipleri su üstünden botla, DAK'ın özel donanımlı dalgıçları ise suda arama çalışmalarına başladı.



CANSIZ BEDENE DAK EKİBİ ULAŞTI
Porsuk'a düşen gencin cansız bedeni, DAK'ın özel donanımlı dalgıçları tarafından yaklaşık 1 saatlik arama-tarama çalışmalarının ardından sudan çıkartıldı. 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk kontrolünün ardından hayatını kaybettiği belirtilen gencin cenazesi, otopsi için ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.



Kaynak: İHA