Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, "1 trilyon 254 milyar liranın faize ayrıldığı bir bütçede 'En büyük payı eğitime ayırdık' demek ne kadar gerçekçidir?" diyerek eleştirilerde bulundu.

Akaryakıtta tabela bu gece değişiyor! 24 Nisan Samsun güncel akaryakıt fiyatları Akaryakıtta tabela bu gece değişiyor! 24 Nisan Samsun güncel akaryakıt fiyatları

TBMM'DE KONUŞTU 

Karaman, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, iktidarın her fırsatta gelişmeleri 2002 ile kıyasladığına değinen Karaman, "2002’de Millî Eğitim’in bütçedeki payı yüzde 17 iken, 2024 bütçesinde bu oran yüzde 9’a gerilemiş, neredeyse yarı yarıya düşmüştür. Faizde ise durum tam aksine; 2002’de 52 milyar lira iken, 2024 bütçesinde bu rakam 24 kat artarak 1 trilyon 254 milyar lira olmuştur. Yani neredeyse Milli Eğitim Bütçesi'ne denk hale gelmiştir. Peki, soruyorum; bugün, 1 trilyon 254 milyar liranın faize ayrıldığı bir bütçede 'En büyük payı eğitime ayırdık' demek ne kadar gerçekçidir?" dedi.

"ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLMELİ"

Okullarda sosyal donatı alanlarının eksikliği ve fiziki şartların iyileştirilmesi gerektiğini belirten Karaman sözlerini şöyle sürdürdü: "Birçok okulumuzda sosyal donatı alanlarının eksikliği, çok katlı oluşları ve okul başına öğrenci sayılarının fazla olması gibi fiziki şartların iyileştirilmesi gerekmektedir ve eğitim ortamının temizliği sağlanmalıdır. Okullarımız yetersiz bütçeler sebebiyle ihtiyacı kadar yardımcı personel ve güvenlik personeli sürekli olarak istihdam edememektedir. Bu durum düzeltilmeli ve sürekli istihdam sağlanmalıdır. Neticede hepimiz çocuklarımızı bu alanlara emanet ediyoruz. Bu yapıları verimli olacak şekilde dizayn etmeliyiz okullarımız denetim serbestlik merkezi gibi değil birer cazibe merkezi gibi olmalıdır.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.