Eskişehir Basket’in İspanyol başantrenörü Josep Maria Berrocal, Türkiye Basketbol Ligi’nin dünyanın en önemli liglerinden biri olduğunu söyledi.

Kariyerinde İspanya ve Avrupa Ligi şampiyonluğunun yanı sıra Ukrayna Lig şampiyonluğu da bulunan ve geçen yıl Barcelona Lassa’nın yardımcı antrenörlüğünü yapan Berrocal, Türkiye Basketbol Liginden övgüyle bahsetti. Kulübün medya tanıtım gününde soruları yanıtlayan İspanyol koç, hazırlık döneminin inişli çıkışlı geçtiğini söyledi.

“Zorlu ve çok önemli bir maç olacak”

Hazırlık maçlarında kazanmaktan çok eksikleri görmenin önemli olduğunu belirten Koç Berrocal, 7 Ekim’de oynanacak olan İstanbul BBSK maçının çok önemli olduğunu belirtti. Koç Berrocal, “Hazırlık dönemimiz inişli çıkışlı geçti. Çünkü sakat oyuncularımız vardı. Umuyorum ki bu hafta tam kadro olacağız ve bizim için gerçek başlangıç sezonu bu hafta olacak. Umarım bu hafta hep beraber çalışacağız. Yaptığımız maçlara hazırlık maçı gözüyle yaklaşıyoruz. Kazanmak önemli ama bizim için önemli olan eksiklerimizi görmek. Tofaş maçı kendimizi görmek, eksiklerimizi görmek ve eksik yönlerimizi gidermek açısından çok önemliydi. Çünkü ilk maçta İstanbul BBSK ile karşılaşacağız. Zorlu ve çok önemli bir maç olacak” dedi.

“Türkiye Ligi güçlendi”

Deneyimli teknik adam Josep Maria Berrocal, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin NBA’dan sonra en önemli liglerden biri olduğunu ve sezonun oldukça zorlu geçeceğini belirterek, “Yıllarca İspanya Ligi’nde çalıştım. Kesinlikle söyleyebilirim ki Türkiye ve İspanya Ligi, NBA’dan sonraki en önemli ligler. Sezon çok zor olacak. Özellikle Türkiye Ligi son yıllarda hem bütçe olarak, hem de 6 yabancı kuralının gelmesiyle çok güçlendi. Bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapacağız” ifadelerini kullandı.