KASKİ Genel Müdürlüğünce ‘22 Mart Dünya Su Günü’ dolayısıyla su tasarrufunun anlatıldığı iki kitap hazırladıklarını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “ Su tasarrufu konusunda daha bilinçli nesillerin yetişmesi için, anasınıfı, ilköğretim birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimize yönelik boyama ve masal kitabı hazırladık” dedi.
Geleceğin büyükleri olan çocuklarımızı tasarruf konusunda bilinçlendirmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, “Gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakma gayreti içerisindeyiz. Bir yandan yeni su kaynaklarını koruyup şehrimize kazandırırken bir yandan da bu çok değerli kaynağımızı bilinçli tüketmenin yollarını öğretmeye çalıyoruz. Bizler, su tasarrufuyla ilgili eğitimin çocukluk yıllarında başladığını düşünüyoruz. Bu nedenle çocuklarımıza, tüm canlılar için suyun önemini anlatan ve suyun nasıl tasarruflu kullanılacağını öğreten iki güzel çalışma hazırladık. Bu kitapları şehrimizdeki tüm anasınıfı, ilköğretim 1.ve 2.sınıf öğrencilerine hediye edeceğiz” diye konuştu.
Amaçlarının, su israfını en aza indirmek olduğunu belirten Başkan Çelik, “Suyun israf edilerek kullanılması ve küresel ısınma gibi nedenlerle su kaynakları her geçen gün azalmakta, sulak ve verimli topraklarımız kurumakta. Bu konuda bireysel olarak hepimize görevler düşmekte. Kendi evimizde ufak tedbirlerle yapacağımız her bir damla tasarruf, kendi geleceğimize yatırım olacaktır. Çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesi için anasınıfı öğrencileri için ‘Boyayarak Su Tasarrufunu Öğreniyorum’ kitabı, ilköğretim 1. ve 2. sınıf öğrencileri için ‘Ezgi ve Mektup Arkadaşı’ adlı kitapları öğrencilerimize sunduk. Bu kitaplar suyu tasarruflu kullanma konusunda yol gösteriyor, bizim ve diğer canlıların hayatında suyun ne kadar önemli olduğunu anlatıyor” dedi.
En kıymetli miras olan suyu, koruyarak tasarruflu bir şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Çelik, “ Hayat bağımız olan suyun bazen sınırlı olduğunu unutabiliyoruz. Kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanmak bizim elimizde. Bizler evlerimizde alacağımız küçük tedbirlerle büyük tasarruflar sağlayabiliriz. Suyumuzu el ele verip tasarruflu kullanırsak yeni nesillerimize kaliteli ve bol su bırakmış oluruz” ifadelerini kullandı.
Çelik ayrıca, dünyanın en kıymetli varlığı olan suyu israf etmeden kullanmak gelecek nesillere bırakılacak en değerli miras olduğunu sözlerine ekledi.