İZMİT(Kocaeli), () - TÜRKİYE Profesyonel Ligi'ne geçen yıl veda eden ve bu sezon Amatör Bölgesel Lig'de oynamasına rağmen yine de tribünleri doldurmaya devam eden Koocaelispor'un maçlarını oynadığı İzmit İsmetpaşa Stadı önümüzdeki haziran ayında yıkılacak.
İzmit'in Alikahya semtinde 33 bin kişilik stad yaptıran TOKİ'ye arazisi devredilen İzmit İsmetpaşa Stadının bulunduğu yere, AVM ve Otel yapılacak. Geçtiğimiz yıl alınan bu kararın ardından Alikahya'da yeni stadın inşaatına başlanırken, Bölgesel Amatör lig'de mücadele eden Kocaelispor ile profesyonel ligde mücadele veren diğer takımların maçlarını oynayabilmesi için İsmetpaşa Stadı'nın yıkımı sezon sonuna ertelendi. 
Kocaeli Gençlik hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Çintimar bugün düzenlediği basın toplantısında, İsmetpaşa Stadı'nın yıkımına bir değişiklik olmazsa 15 Haziran'da başlanacağını söyledi. Çintimar, 33 bin kişilik yeni stadın bu yılın Aralık ayında tamamlanmasının planlandığını, ancak burasının çok amaçlı bir stad olması nedeniyle teslim süresinin uzama ihtimalinin de bulunduğunu anlattı. Yeni statda otel ve alışveriş merkesi de bulunacak.

FOTOĞRAFLI