Nazilli Belediyesi 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinde Din Sosyoloğu, Akademisyen Prof Dr. Yumni Sezen İslam Dünyası ve Zaaflarını anlattı.
Nazilli Belediyesi 6. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinde İslam Dünyası ve Zaafları hakkında konuşan Din Sosyoloğu Prof Dr. Yumni Sezen Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen festivale konuk olmaktan dolayı mutluluk ve onur duyduğunu belirterek sözlerine başladı. Böylesi güzel bir kentte böyle güzel bir festivalin yapılması ve bu festivalin içinde kendinin de yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “bu şehrin insanlarını ve özellikle bu şehrin Belediye Başkanını gerçek anlamda kutluyorum. Emeği geçen her kese tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
İslâm dininin, vahiy, kültür ve ideoloji olarak üçlü bir kadro içinde değerlendirilmesi gerektiğini, bunlardan sadece biriyle tanımlanmasının doğru olmayacağını ifade eden Din Sosyoloğu, Akademisyen Prof Dr. Yumni Sezen, İslam’ın hem girdiği toplumda kültürleştiğini hem de girdiği toplumun kültürünü İslamlaştırdığını belirtti. Sezen, İslam’ın, tek başına bir siyasi nizam, bir ekonomik sistem veya şu bu olmadığını; içinde ekonomik, siyasi ve başka birçok prensipleri barındıran ve girdiği toplumların bu alandaki yapılanmalarına ilkeler bazında yön veren bir çerçeve olduğunu da ifade etti.
Küresel güçlerin dünyayı daha iyi sömürebilmek için dinleri farksızlaştırma planlarının da hız kazandığını belirten Sezen , “ Bu, Batı’nın, özellikle ABD’nin bir projesidir. İslam dünyasını kendileri için iyi bir iş arkadaşı yapmak, zararsız hale getirmek için. Daha ileri projeleri için engel teşkil etmesini önlemek bakımından bir projedir. Bizimkilerde buna bilerek, bilmeyerek uyuyorlar. Bu üç dinin bir arada olması ve bir dinmiş gibi takdim edilmesi yanlıştır. Buna makyaj lazım, süslemek lazım. Bu da müzikle, sanatla, insani bir takım etkinliklerle süslersiniz ama altta yatan gerçek çok kötüdür” dedi.
Katılımcıların sorularına da cevaplar vere Yumni Sezen, kavim, millet, İslâmiyet kavramlarının iyi bilinmesi gereğine vurgu yaptı. 6. Kültür Sanat ve Edebiyat festivaline katılarak engin bilgilerini paylaşmasından dolayı Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına Nazilli Belediyesi tarafından hazırlanan bir buket çiçek ile uzun yaşam paketini takdim etti.