Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, “Bayramı fırsat bilerek dargınlıklara son verelim, kırılan gönülleri tamir edelim, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirelim, birbirimizin kıymetini bilelim ve değer verelim” dedi.
Bayramların, sevinç, neşe ve kardeşlik duygularının geliştiği; dalga dalga yayıldığı özel ve önemli günler olduğunu söyleyen Müftü Veysel Çakı, "Bayramlar, mutlulukların paylaşıldığı, kapısı açılmayanların kapısının açıldığı, yalnız olanların yalnızlıklarının bir nebze de olsa giderildiği, akraba ve komşuluk bağlarının güçlendiği müstesna günlerdir. Bayramlar, dargınlık ve küskünlüklerin giderildiği, toplumsal kaynaşmanın sağlandığı huzur ve barış ikliminin yayıldığı güzel günlerdir. Bayramlar, büyüklerin ellerinin öpülüp dualarının alındığı, küçüklerin sevinçlere ortak edildiği güzel vakitlerdir. Bayramlar, kimsesizlerin sahiplenildiği, yetim ve öksüzlerin başının okşandığı, merhamet uygularının zirve yaptığı günlerdir. Ramazan ayında hassaslaşan gönüller, incelen ruhlar, coşan erdemli duygular bayramla birlikte ahlaki bir güzelliğe dönüşüyor ve zenginleşiyor. Bayramlarda elinden tutulan fakir, ihtiyacı giderilen muhtaç, ziyaret edilen komşu akraba manevi bir atmosferi soluklar" diye konuştu.
Bayramı fırsat bilerek dargınlıklara son verilmesini isteyen Çakı, "Kırılan gönülleri tamir edelim. Birlik ve beraberlik duygularını güçlendirelim. Birbirimizin kıymetini bilelim, değer verelim. Kalabalıklar içinde yalnızlaşan insanımız bayramları bir tatil fırsatı gibi görmemeli; akrabalarına, komşularına ve dostlarına zaman ayırmalıdırlar. Bayramlar aynı zamanda ölen akrabalarımızı hayırla anma, onları ziyaret etme fırsatı vermektedir bizlere. Onları da Fatihalarımız ile sevindirelim. Allah nice Ramazan aylarına ve bayramlara kavuşmayı bizlere nasip etsin. Ölülerimize rahmet, hastalarımıza şifalar diliyorum. Her günümüz bayram gibi olsun. Ramazan Bayramınızı tebrik eder tüm din kardeşlerimize huzur saadet ve mutluluklar dilerim" şeklinde konuştu.