Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 30 Mart yerel seçimlerinden sonraki bir yılda yapılan faaliyetleri anlattı.
Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde Altındağlı muhtarların, okul müdürlerinin, öğretmenlerin, okul aile birliği başkanlarının, esnaf ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile vatandaşların yanı sıra milletvekili adaylarının da ilgi gösterdiği program kokteylle başladı. Kokteylin ardından Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bin 500 kişilik salonu dolduran vatandaşların alkış ve tezahüratları ile sahneye çıktı. Tiryaki, Ankara’da ilk kez Altındağ Belediyesi tarafından kullanılan “watchout” perdesinde 3 boyutlu olarak gerçekleştirdiği sunumda ilk olarak göreve başladığı 2004 yılında nasıl bir belediye devraldığını gözler önüne serdi. Daha sonra ise animasyonlar eşliğinde Altındağ’ın geçirdiği değişim ve dönüşümü anlatan Başkan Tiryaki’nin sunumu sık sık alkışlar ve tezahüratlarla kesildi. “Seçimden sonra boş durmadık. 2014 yılını da dev yatırımlarla tamamladık” diyen Başkan Tiryaki, 2014 yılında yapımına başlanan, açılışı yapılan ve yapımı devam eden tüm projeleri katılımcılarla paylaştı.
“Altındağ Belediyesi parasının tamamını Altındağlıların yaşam kalitesini artırmak için harcıyor” diyen Başkan Tiryaki şunları kaydetti:
"Geçirmiş olduğumuz zorlu dönemlere rağmen, değişen ve güçlenen yapımızla, kaliteli hizmet ve kurumsal yönetim anlayışımızı devam ettirerek, Altındağ’a, Ankara’ya ve Türkiye’ye değer katmaya devam edeceğiz. İçimizdeki Altındağ aşkı her yıl daha da büyüyor. Çünkü biz işimizi aşkla sanatla yapıyoruz. 10 yıldır yaptığımız tüm yatırımları, işimize duyduğumuz aşkla, estetik dokunuşlarla ve yenilikçi fikirlerle bir sanata dönüştürüyoruz.”
ÇİNÇİN’E 7 DEV YATIRIM
2014 yılında gerçekleştirilen yatırımları anlatan Başkan Tiryaki, bölgedeki sosyal yapıyı değiştirmek için projeler ürettiklerinin altını çizdi. Altındağ Belediyesi’nin bölgedeki en dikkat çeken çalışmalarından birisi de Çinçin’de temelleri atılan 7 dev yatırım oldu. Kültür Merkezi ve çarşı, 2 yüzme havuzu, 2 yurt binası, park ve camiden oluşan projeler, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.
Altındağ’ın hızla değiştiğini söyleyerek farklı mahallelere daha önce 4 cami yaptıklarını hatırlatan Başkan Tiryaki, 4 yeni caminin inşaatının da devam ettiğini söyledi. Karapürçek, Ali Ersoy, Beşikkaya, Feridun Çelik ve BaşpınarMahalleleri’nde yapımı devam eden Aile Sağlığı Merkezleri’nin sabırsızlıkla beklendiğini belirten Başkan Tiryaki, toplamda 20 Aile Sağlığı Merkezi yapacaklarını vurguladı. Bunlardan 6’sının inşaatına başladıklarına dikkati çeken Başkan Tiryaki, “Bizim görevimiz değil demiyoruz. Altındağ’ın öncelikli ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.
DEV PARKLARIN SAYISI 36 OLDU
Çamlık, Gülpınar, Alemdağ, Plevne, Gültepe Mahallesi ile Ali Ersoy ve Yıldıztepe mahallelerinin birleştiği alanda yapımı devam eden parklarla birlikte Altındağ’daki park sayısının 36 olduğunu belirten Tiryaki, her biri devasa büyüklükteki parkların hepsinin günün her saati temiz ve bakımlı olduklarının altını çizdi.
Altındağ’ın üç farklı mahallesinde temelleri atılan “Düğün Sarayı ve Çarşı” projelerinin son sürat devam ettiğini, tesislerin inşaatında sona yaklaşıldığını belirten Başkan Tiryaki, “Altındağ’ın ihtiyaçlarına cevap verecek yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Altındağlılar’ın daha rahat ortamlarda alışveriş yapabilmesi ve daha nezih salonlarda düğün merasimleri yapabilmesi için dev ve konforlu tesisler yapıyoruz” dedi.
İhaleleri yapılan yatırımlardan da bahseden Tiryaki, Altındağ’a bir okul inşaatına başladıklarını, yine bu yıl Gülpınar Mahallesi’ne bir gençlik merkezi ile kadın eğitim kültür merkezi yapacaklarının müjdesini verdi. Altındağ Belediyesi’nin yıla damgasını vuran dev yatırımı “Altın Köy Açık Hava Müzesi”, katılımcıların büyük beğenisini topladı. 400 dönümlük bir arazide köprüleri, dereleri, yel ve su değirmenleri, ilkokulu, çamaşırhanesi, köy evleri, bostanı, meydanı, kahvesi, bakkalı ile ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkardıklarını ifade eden Tiryaki, “Çocuklarımız su değirmeninin, yel değirmeninin ne olduğunu öğrenecek. Bir buğdayın un haline nasıl geldiğini görecek.” sözleriyle Altın Köy projesini anlattı.