Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat’ta yapacağı ilk yatırım açıklandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Manavgat Arıtma’nın kapasite artırımı konusunda ihalenin tamamlandığı, 32 milyon 850 bin TL bedelle yapılan ihaleyi kazanan Lidya Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile 15 Ocak’ta sözleşme imzalandığı ve yer tesliminin yapıldığı bildirildi.
Türk turizminin en büyük destinasyonlarından bir tanesi olan ve yatak kapasitesi 200 bini geçen Manavgat’ta arıtma konusunda yaşanan sorunlar kapasite artırımıyla ortadan kalkacak. Manavgat’ın nüfusunun sürekli artması ve Kızılağaç’ında bağlanmasıyla birlikte Manavgat Arıtma Tesisleri’nin kapasitesi dolma noktasına gelmişti. Gerçekleştirilecek rehabilitasyon ve kapasite artırımı yatırımıyla Manavgat Arıtması uzun bir süre ilave yatırım gerektirmeksizin hizmet verecek. İhaleyi alan firma en kısa sürede işi tamamlayarak teslim edecek denildi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, özellikle ilçelerde arıtma konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını dile getirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini arayarak arıtma konusunda bilgi istediğini ifade etmişti.