Haziran ayında yapılacak genel seçimlere Bingöl’den bağımsız aday olarak girecek olan Mehmet Reşit Özmen, siyasetin halktan kopuk ve tamamen partilerin siyasi çıkarlarına yönelik olduğunu söyledi.
Halkın temsiliyeti noktasında siyasetçilerin eksik kaldığını ve her bölgeyi adil bir anlayışla kucaklayamadıklarını belirten Özmen, uzun zamandır halkla iç içe olduklarını söyledi. İyi günlerinde kötü günlerinde, halkın yanında olduklarını aktaran Özmen, "Elimizden gelen her konuda onlara destek olmaya çalıştık. Bugün, bunun ne kadar kabul gördüğü ortaya çıkıyor. Her kesimden insanımız adaylık sürecimize ciddi bir destek vermektedir. Genel olarak oluşturulmuş siyasi parti politikalarının yerelde çok karşılık bulamayacağını tecrübe eden halkımız, bölge adına geliştirilecek politikaların, gerek söylevi gerekse de icraati açısından kendilerine daha uygun olduğuna kanaat etmiş ve bağımsızlık fikrimize sahip çıkmıştır" dedi.
"HALKA BASKI YAPILIYOR"
Halkın, kendilerine belirli güçler tarafından baskı yapıldığını, korku politikası oluşturularak istemedikleri insanlara oy vermekten bıktığını ve tüm bu zorluklara rağmen temsil edilmek istediğini her ortamda kendileriyle paylaştığını kaydeden Özmen, "Maddi vaatler ve akrabalık ilişkileri koz olarak elde tutulmakta, seçilecek kişinin yetenek ve becerileri arka plana atılmaktadır. Bunları kamuoyu ve sizlerle paylaştıkça, halkımızın bize olan güveni artmakta ve insanlarımızın sesi daha gür çıkmaktadır. Bingöl’ün birçok kesiminin gerçek sorunları yansıtılmamakta bunun yerine popüler siyasi söylemler, amblemler ve yürütülen parti propagandalarıyla halk kandırılmaya ve aynı ninnilerle uyutulmak istenmektedir" diye konuştu.
Özmen, halkın arasındaki kutuplaşmanın kritik bir seviyeye ulaştığını ve sevgi bağlarının zayıflamasının yakın gelecek açısından ciddi tehlikeler arz ettiğini ifade ederek, "İnsanımızın genetik kodlarıyla oynanmak istenilmektedir. Dinimizin, töremizin bize öğrettiği kutsal değerler vardır. Bunlardan en temelde olanı sevgi ilkesidir. Farklılıklarımıza rağmen birbirimizi sevmek ve bir ötekini değerli kılmak. Bu bağlamda halkımızın ihtiyacı olan kardeşlik tohumları yeniden gönüllere serpilmeli ve özlenen huzur ortamı bir an evvel inşa edilmelidir. En kutsal varlık insandır. Siyaset bize hizmet etmek yerine insanımızı zalim sistemin çarkı içinde ezip yok etmektedir. Bu da bizi elbette ki çok üzmektedir" şeklinde konuştu.
Özmen, çözüm süreci, yüzde 10 barajı, her kesime adil ve eşit hizmet dağılımı, çarpık kentleşme, işsizlik sorunu, şehrin sermayesinin olmayışı, parti içi taassuplar, şiddet ve inkar politikası gibi konularda da tüm kesimlerle fikir alışverişi yaptıklarını ve bu konudaki düşüncelerinin tamamen halkla aynı doğrultuda olduğunu belirtti.
Öte yandan geçtiğimiz gün hayatına son veren AK Parti Bingöl Milletvekili aday adayı Celal Ayrancı’nın vefatının kendilerini çok üzdüğünü belirten Özmen, merhuma rahmet, yaslı ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.