Giresun’da faaliyet gösteren Karadeniz Engelliler Derneği Başkanı Veysi İlhan ile dernek üyeleri, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki ihtiyaç sahibi bir bedensel engelli vatandaşa ulaşarak tekerlekli sandalye verdiler.
Türkiye genelindeki 81 ili kapsayacak bir proje yürüttüklerini belirten Dernek Başkanı İlhan, bir yıldır hayata geçirdikleri proje kapsamında Giresun, Trabzon, Ordu, Artvin, Erzurum ve Bitlis’teki ihtiyaç sahibi engellilere ulaştıklarını ve tekerlekli sandalye ile akülü araç hediye ettiklerini söyledi. Bir ay sonra toplu dağıtım yapacaklarını kaydeden İlhan, “Derneğimiz 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Faaliyetlerimizden biri olan ve yaklaşık bir yıldır hayata geçirdiğimiz ‘Sandalyesiz Engelli Kalmasın, Engelliler Ev Hapsi Yaşamasın’ isimli projemiz kapsamında Giresun’da 50 tekerlekli sandalye ile 2 akülü araç, Trabzon’da 20 tekerlekli sandalye, Ordu’da 10 tekerlekli sandalye, Artvin’de 5 tekerlekli sandalye, Erzurum’da 5 tekerlekli sandalye ile 1 akülü araç ve Tatvan’da 1 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize ulaştırdık. Bir ay sonra da Tatvan’da 10, Ağrı’da 5, Erzincan’da 2, Bingöl’de 5, Bitlis’te 5, Muş’ta 5, Rize’de 7, Samsun’da 3, Trabzon’da 7 adet tekerlekli sandalye dağıtarak, bedensel engellilere destek olmayı planlıyoruz. Desteklerimizi hayırsever vatandaşlardan ve kurumlardan alarak, ihtiyaç sahibi engellilere ulaşıp tekerlekli sandalye ve akülü araçları teslim ediyoruz. Tekerlekli sandalye bağışlarımız için, engelli raporu olan herkes bize www.kded.net adresindeki iletişim bilgilerimizden derneğimize ulaşabilirler” dedi.
Tatvan’daki bedensel engelli Kamuran Alparmak’a tekerlekli sandalye teslim eden İlhan’a, başkan yardımcısı Saadet İlhan ile dernek üyeleri Gülbahar Aydın, Tayibe Karakılıç ve Sevgi Eker eşlik etti.