MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin’in, kayısı için hazırlanan ortak bildirinin kendilerinden habersiz hazırlandığını açıklaması üzerine Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “MÜSİAD’ı kamuoyu önünde küçük düşürmek ya da rencide etmek hiç kimsenin haddi değildir” dedi.
Yazılı bir açıklama yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MÜSİAD MALATYA Şube Başkanı Mehmet Balin’in odalarını hedef alan açıklaması üzerine kamuoyuna böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duyduklarını söyledi. Balin’in “Bu belge tarafımızla paylaşılmadan ve sanki MÜSİAD ilgili talebin destekçisi değilmişçesine bir algı oluşturacak şekilde servis edilmesini, ihtiyaç duyduğumuz dayanışma ruhundan ve iyi niyetten uzak bir tavır olarak değerlendirmekteyiz” ifadelerini hatırlatan Erkoç, “MÜSİAD gibi güzide bir kurumun kamuoyu önünde zor duruma düşürülmesine kurucuları arasında yer alan şahsım olarak en başta ben müsaade etmem. Her ne kadar şu an da üyesi değilsem de, MÜSİAD bizim evimiz ve ülkemizin çok değerli bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.
Malatya sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan ortak bildiriyi imzalanması için Mehmet Balin’e cep telefonu ile ulaştığını belirten Erkoç, “06.02.2015 Cuma günü saat 11.16’da şahsına ait cep telefonu aranarak bizzat şahsım tarafından bilgilendirilmiştir. Kendisi ise konuyu istişare edip tekrar döneceğini belirtmiştir. Bu arada metin, diğer sivil toplum kuruluşları imzalatıldığı için ve Mehmet Balin de geri dönüş yapmadığı için, MÜSİAD’ın isminin metinden çıkarılması mümkün olmamıştır” ifadelerine yer verdi.
“MÜSİAD’ı kamuoyu önünde küçük düşürmek ya da rencide etmek hiç kimsenin haddi değildir” diyen Erkoç, “MÜSİAD bizim değer verdiğimiz sivil toplum kuruluşlarından biridir. Şu bir gerçek ki, yöneticiler geçici, kurumlar ise kalıcıdır” dedi.
Erkoç ayrıca, kamuoyu önünde kurumların karşı karşıya getirilmesi ve sanki bir husumet varmış gibi bir algı oluşturmak istenmesinin de son derece yanlış olduğunu söyledi.