KARYA Kültür ve Sanat Derneği'nin (KARSANAT) her yıl düzenlediği Bodrum Barok Müzik Festivali'nin altıncısı, 4- 5 ve 6 Eylül tarihlerinde, 3 bin yıllık tarihi Antik Tiyatro'da gerçekleştirilecek.
Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Bodrum Barok Müzik Festivali'nin basın toplantısı Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde bugün gerçekleştirildi. Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Kocair, KARSANAT Başkanı Esen Deveci, festival danışmanı Gürderen Erdoğmuş, sanat yönetmeni Nihan Simpson ve Avrupa Şatolar Birliği Başkanı Jurgen Werobel La Rochelle'nin katıldığı toplantıda festival ile ilgili bilgi verildi. 4- 5 ve 6 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ve yaklaşık 6 bin kişinin izlenmesinin beklendiği festivalde yerli ve yabancı 19 sanatçının sahne alacağı ve konserlerin halka açık ve ücretsiz olduğu belirtildi. Festivalin açılışının 4 Eylül Karya Türk Müziği Topluluğu ve Solist Özge Eyüpoğlu sunacağı sıradışı bir repertuarla seyirci ile buluşacağını belirten Gürderen Erdoğmuş, "Derneğimizin kurucu üyelerinden devlet sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ tarafından seçilen program, ağırlıklı olarak 1600 - 1750 Barok döneme denk gelen ünlü bestekarlarımızın eserlerini kapsıyor. Topluluğun diğer üyeleri Kanuni Safa Hastaoğlu, Klasik Kemençe Mehmet Yalgın, Ney Keşif Demiröz, Udi Tunca Yüksel, Çello Serdar Gökmen, Ritm Sazları Selçuk Yazıcı yer alacak. Barok dönemin en önemli etkinliklerinden birisi olan Venedik Karnavalı, Avrupalı aristokratların ve halkın görkemli maskelerin ardında buluştuğu ve kaynaştığı, görkemli dekor ve kostümlerle görsel efektlerin de kullanıldığı açık hava etkinlikleri, bu yıl Karya Barok Solistlerinin sunacağı programın da içeriği olacak" diye konuştu.
AFRİKALI YETİM ÇOCUKLARI İÇİN ŞATO KONSERLERİ VERECEKLER
Dernek Başkanı Deveci Esen ise 2012 PCE-Avrupa Şatolar Birliği'nin daveti üzerine Almanya'da farklı şatolarda konserler verdiklerini hatırlatarak, "Konserlerimiz çok başarılı geçti ve Alman basınında çok iyi kritikler yer aldı. Bu yıl yine aynı proje kapsamında davet aldık ve dört farklı şatoda dört farklı konser için hazırlanıyoruz. Konserlerden birisinin geliri Afrikalı yetim çocuklara gidecek. Turne kapsamında OPERA Gala konser, müzikal gecesi ve Bodrum'da gerçekleştireceğimiz Venedik Karnavalı'nın da turnesi olacak. Bodrum'a yerleşen ve sanat yaşamını burada sürdüren sanatçılar olarak ülkemizi ve Bodrum'u temsil etmek hepimizi gururlandırıyor" dedi.
TURİSTLER DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZLARLA BULUŞUYOR.
İstanbul Avusturya Kültür ofisi, Austria Baroque Academy ve THY sponsorluğunda, Avusturyalı Les Accords Extraordinaires topluluğu 6 Eylül kapanış konserinde seyirci ile buluşacak. ABA ödüllü soprano Anna Magdalena Auzinger, ünlü klavsen sanatçısı Elke Eckerstorfer, barok çello sanatçısı Jörg Zwicker ve barok üflemelilerde Annemarie Podesser eşliğinde, Barok dönemin sıradışı divalarından Faustina Bordoni, konserin ana temasını oluşturduğu belirtildi.
Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kocair ise, ilçede düzenlenen festival ve konserleri bir yıl içerisinde yaklaşık 80 bin kişinin izlediğini belirterek "Bodrum sadece turizm kenti değil. Düzenlediği kültür ve sanat festivalleri ile de adını sık sık duyurmaya başladı. Tatile gelen turistler sadece tatil ile kalmayıp dünyanın önde gelen sanatçılarını burada izleme fırsatı buluyor. Bodrum'a adeta yıldız yağıyor. Turizmin sanatın ve kültürün bir parçası olduğunu biliyoruz. Bu nedenle her türlü festivale desteğimizi sürdürüyoruz, festivaller turizm kentimize dinamizm getiriyor" dedi.

FOTOĞRAFLI