Kırşehir TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) tarafından anneler gününde belirlenen 3 Ahi Anne’ye ödül verileceği bildirildi.
TEMAD Kırşehir Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye, demokratikleşmenin önemli bir göstergesi olan STK alanında çok hızlı gelişmelere sahne olmaya başlamıştır. Toplumsal sorumlulukları gönüllü olarak üstlenmeyi hedefleyen vakıf, dernek ve vatandaş girişimleri gibi sivil toplum kuruluşlarının sayıları her geçen gün artmaktadır" denildi.
TEMAD Kırşehir Şubesi tarafından yapılan açıklamanın devamında, "Örgütler, toplumda sosyal dokuyu koruyan bölgesel özelliklere ve güzelliklere sahip çıkan ve yaşatan kuruluşlardır. Bu örgütler toplum düşüncesinin özgürleşmesine ve siyasi kalitenin yükselmesine büyük katkı sağlamaktadır. Sivil toplum örgütleri kendi ürettiğini bir başkasına dayatmaz. Eğer bir dayatma olursa bir başka örgüt de kendi üretimini dayatır. Bu bakımdan dayatma sivil toplum kuruluşlarının düşmanıdır. Sivil toplum örgütleri özgür düşünce ve özgür teşebbüsle beslenir. Bu yapılardan dolayı sivil bir gücü temsil etmekte ve üçüncü sektör olarak isimlendirilmektedir. 1984 yılında Özel kanunla kurulan TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) Astsubay statüsü hakkında başarılı çalışmalar yapmış ve çalışan meslektaşlarının hakkını korumuştur. Emekliye ayrılan her sınıftan Astsubaylar, bulunduğu ilde sosyal faaliyetler düzenleyerek, o yerin dinamiği haline gelmiştir.
TEMAD Kırşehir İl Başkanlığı kuruluşundan itibaren birçok sosyal faaliyete imza atmıştır. Boztepe yolunda ağaçlandırma çalışması, dar gelirli ailelere gıda yardım, öğrenciler için kırtasiye yardımı, çevre temizliğine dikkat çekmek için temizlik faaliyeti ve daha nice sosyal faaliyetler düzenlemiştir. Dünya anneler günü kutlamalarında, kadının ve annenin onurunu yükseltmek, kadına yönelik şiddeti, vahşeti ve kıyımı azaltmak, bitirmek ve tarihe gömmek için kolları sıvayarak, bir dizi etkinlik hazırlığına başlamıştır. Anneler günü kutlamalarını Kültür ve Turizm Müdürlüğünün konferans salonunda, Tüm Kırşehirli annelerin katılımıyla, yine bir ilke imza atacaktır. Ahi Anne olarak 3 Anneye ödül verilecektir" diye kaydedildi.