SAMSUN (AA) - ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi John Fay, Samsun’un birçok fırsatı içinde barındırdığını belirterek, "Gördüklerimiz bize ilginç geldi ve bizi heyecanlandırdı. Samsun’un sunduğu fırsatlardan Amerikalı firmalarımızın mutlaka ilgileneceklerini düşünüyorum" dedi.

İnceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun’a gelen Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Fay, Amerika Ticaret Bakanlığı Türkiye Masası Şefi Ryan Barnes, Amerika Ticaret ve Kalkınma Ajansı Türkiye Müdürü Heather Lanigan ile Amerika Büyükelçiliği Ticaret Uzmanı Yaprak Çakılcıoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Meclis Başkanı Durmuşoğlu'nu ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Fay, ilk kez geldiği Samsun’dan çok etkilendiğini söyledi.

Samsun’a gelmekte geç kaldıklarını belirten Fay, şunları kaydetti:

"Yaptığımız inceleme ve ziyaretlerden sonra kendimize, "Biz Samsun’a niye daha önceden gelmedik" dedik. Gördüklerimiz gerçekten bize ilginç geldi ve heyecanlandırdı. Lojistik konumu olsun, tarım ve sanayi alanlarında olsun Samsun gerçekten çok farklı. Medikal ve cerrahi el aletlerinde de çok iyi durumdasınız. Samsun, birçok fırsatın bir araya geldiği bir şehir ve Amerikan firmalarına çok şey sunabilir. Samsun’un sunduğu fırsatlardan ülkemiz iş adamlarının ilgileneceklerini düşünüyorum."

Amerika ve Türk firmaları arasında bağ kurmayı sağladıklarını anlatan Fay, Samsunlu ve Amerikalı iş adamlarını bir araya getirmek adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Yeni başladıkları ilişkileri geliştirerek Samsun ile bir işbirliği köprüsü kuracaklarını vurgulayan Fay, "Ben bunu başaracağımıza inanıyorum. Samsun’da sizlerle çalışmaktan mutluluk duyacağız. Emin olun Samsun’a bir daha geleceğiz. İş alanları konusunda Amerika ve Samsunlu firmalarla işbirliği kurmak için heyecanlıyız" dedi.

STSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu da kent ekonomisi ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vedi.