Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığı tarafından Antalya’da düzenlenen “Kılıç, Epe ve Flöre Süper Minik-Minikler Uluslararası Çocuk Kupasına” katılan Zühal Sevim ile Talha Güngör Bronz madalya kazanarak Adıyaman’a döndü.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Son birkaç yıl içerisinde hocalarımızın büyük özveri ve gayretleriyle yetişen Adıyamanlı kılıç ustası minik eskrimcilerimizin madalyalar alması hepimizi gururlandırıyor. Türkiye genelinde yüzlerce sporcunun birincilik için kıyasıya yarıştığı yarışmada Adıyaman’ın sporda geldiği son nokta tekrardan kamuoyuna sunulmuştur. Ben Antalya ilinde düzenlenen turnuvaya katılan tüm sporcularımızı kutluyor, eskrimcilerimizi bu seviyelere getirerek yetiştiren antrenörlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Elde edilen başarının asla tesadüf olmadığını belirten Bağcı, hazırlandıkları ve yarıştıkları bütün branşlarda şampiyonlarının peş peşe gelmeye başladığını belirterek bütün ailelerin çocuklarını il müdürlüğünün açmış olduğu spor kurslarına yazmalarını istedi.