Ayvalık ilçesinde Fransız ressam Jacques Le Guernec, resim sergisi açtı. Fransız ressamın gözünden çoğunluğu Ayvalık tablolarının bulunduğu resim sergisi ilgi gördü.
Paris Sanat Akademisi mezunu olan Le Guernec’in eserlerinin bulunduğu sergi Orhan Peker Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Sergi dolayısıyla bir konuşma yapan Ayvalık Belediye Bakanı Rahmi Gençer, “Hemşerimiz olan Jacques Beyin resim sergisinde hep beraber toplandık. Kendisi Paris’te doğmuş, ama sonradan Ayvalıklı oldu. Ayvalık’ta hakikaten güzel eserler yapmış. Ayvalık her sanatçıya ilham veriyor. Bu eserlere baktığımızda Ayvalık’ı bir yabancının gözünden yani dışardan gelen birinin gözünden bu kadar güzel görmesinden çok mutlu olduk. Ayvalık’ta ailece yaşadıkları için onları hemşerimiz olarak kabul ediyoruz. Bu sergiyi de burada açarak bize sundukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra başkan Rahmi Gençer, Fransız sanatçı Jacques Le Guernec’e bir teşekkür plaketi ve Ayvalık Zeytin, zeytinyağı hediye etti. Fransız ressam Jacques Le Guernec’in resim sergisi Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi’nde 30 Temmuz Perşembe gününe kadar gezilebilecek.