Tokat’ta elektrik kesintisi sonucu ilginç bir yola başvuran kıraathaneci, iş yerini otomobillerinin farları ile aydınlatmak suretiyle müşterilerine hizmet verdi.
Türkiye genelinde birçok ilde olduğu gibi Tokat’ta da öğle ve akşam saatlerinde elektrik kesintisi yaşandı. 19.30 saatlerinde yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile şehrin büyük bir bölümü karanlığa büründü. Elektrik kesintisine hazırlıksız yakalanan kimi vatandaşlar mum yardımı ile ev ve iş yerlerini aydınlatmaya çalıştı. Kimi vatandaşlar ise teknolojik olarak jeneratör ve ışıldakla elektrik gelmesini bekledi. Sınava girecek bazı öğrenciler ise mum ışığında ders çalıştı.
OTOMOBİL FARI İLE KIRAATHANEYİ AYDINLATTI
Toptancılar sitesinde bulunan kıraathane işletmecisi Burhan Yıldız ise okey oynayan müşterilerine mum ışığını yetersiz gelmesi sonucu ilginç bir yola başvurdu. 5 otomobili işyerinin karşısına park ederek farlarını açmak suretiyle işyerini aydınlatan Yıldız, böylelikle müşterilerine elektrik kesintisine rağmen hizmet verdi. Elektrikler kesintisi ise yaklaşık bir saat sürdü.