Mamak Belediyesi ile Mamak Müftülüğü arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokol kapsamında uygulanan yaz Kur’an kursu uygulaması bu yıl yeniden başladı. Eğlenirken öğreten, yeteneklerini keşfeden ve geliştiren bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Mamak Belediyesi Bilgi Evleri’nde, öğrencilere hem yaz tatillerinin faydalı geçmesi hem de kelamların en güzeli Kuran-ı Kerim öğrenebilmeleri için kayıtlar başladı. Mamak’taki tüm bilgi evlerinde gerçekleşecek Kur’an kursu kapsamında öğrenciler Kur’an-ı Kerim ve mealini öğrenmenin yanı sıra temel din eğitimi de alacak. Çocukların karakterlerinin verilen eğitimlere göre şekillendiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Okullarımızda Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi ile beraber yaz tatiline giren çocuklarımızın manevi eğitimlerini önemsiyoruz. İlçe Müftülüğümüz ile birlikte işbirliği yaparak, yıl içinde derslerine takviye aldıkları Bilgi Evlerimizde bu yaz yeniden Kur’an Kursları tertip ettik. Ağaç yaş iken eğilir. Çocuk, ailesi ve öğretmenlerine birer emanettir. Bu sebeple din eğitiminde terbiye yetişkinlere ve eğiticilere aittir.13 Bilgi Evimizde gerçekleşecek yaz Kur’an kurslarında görev alan tüm din gönüllülerine yaptıkları bu güzel hizmetten dolayı teşekkür ediyor, öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.
ÇOCUKLARIMIZ KUR’AN ÖĞRENSİN
Mamak İlçe Müftüsü Genç de kursla öğrencilerin hem sosyal etkinliklerin içinde yer alacaklarını hem de din eğitimi alacaklarını belirtti. Genç, “Aileler, dini ahlaki bilgilerinin güncellenmesi, yeni bilgiler edinmesi açısından son derece önemli olan Kur’an kursumuza çocuklarını getirsinler. Din bilgisinin yokluğunun giderilmesi ve yanlış bilgilendirmelerin kaldırılması adına uygulamanın devamlılığını diliyorum” dedi.
HEM ELİF BE TE, HEM TATİL AKTİVİTESİ
Kayıtlarını yaptıran öğrenciler hafta içi her gün sabah saat 09.00 ile öğle 12.00 ve 13.00-16.00 saatleri arasında müftülük tarafından verilen branşında uzman hocalar eşliğinde Kuran-ı Kerim ve Dini Bilgiler dersi almaya başlayacak. Yaz Kur’an kursuna bilgi evi öğrencilerinin yanı sıra 7-14 yaş grubu öğrenciler de kayıt yaptırabilecek.