Çorum’un dış ticaret potansiyelini ve yerel firmaların uluslararası pazarda rekabet gücünün artırılmasının desteklenmesini Stratejik Planı’nda kendisine hedef olarak belirleyen Ticaret ve Sanayi Odası, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesini başarıyla uygulamaya devam ediyor.
Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen Kümelenme Projesi’nin devamı niteliğindeki UR-GE projesi kapsamında Çorum TSO öncülüğünde kentin lokomotif sektörlerden olan toprak sanayi sektörünün temsilcileri İspanya’ya giderek bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
22 kişiden oluşan heyet ilk olarak Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği ile Ticaret Ateşeliği’ni ziyaret ederek, İspanya’nın ekonomik yapısı ve toprak sanayi sektörünün potansiyeli hakkında bilgi aldı. Ziyarette ayrıca, Çorum’un toprak sanayi sektörü hakkında Büyükelçilik yetkililerine bilgiler verildi.
Çorum toprak sanayi sektörünün uluslararası standartlarda üretim yapmasını sağlamak ve toprak sanayi kuruluşlarının teknolojik imkanlardan daha fazla yararlanmalarına yardımcı olmak amacıyla Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hayata geçirilen UR-GE Projesi kapsamında gerçekleştirilen gezinin devamında Toledo ve Valensiya bölgelerinde bulunan 5 otomatik kiremit ve tuğla fabrikası ve sektöre yönelik makineler üreten bir makine üretim tesisi ziyaret edildi. Heyet, ayrıca Valensiya’da düzenlenen ve Avrupa’nın en önemli seramik fuarlarından olan CEVİSAMA 2015 fuar ziyareti gerçekleştirilecek çeşitli firmalarla ikili görüşmeler ve toplantılar gerçekleştirdi.
Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum’un uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak ve dış ticaret potansiyelini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen UR-GE Projesi’nin başarıyla uygulanmaya devam ettiğini söyledi.
Firmaların projeye yoğun ilgi gösterdiğini belirten Başaranhıncal, “Bilindiği gibi toprak sanayi sektöründeki firmalarımız, Blok Tuğla markası altında birleşerek, önemli bir birlikteliğe imza atmışlardır. Bunun yanı sıra UR-GE Projesi’nin de sektörde uygulanmaya başlamasıyla sektördeki işletmelerimiz hem daha fazla birlikte hareket edebilme yetisi kazanmakta, hem de vizyonlarını küresel bazda geliştirebilmektedirler” demiştir.
Çorum’un toprak sanayi konusunda önemli üretim merkezlerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Başaranhıncal, “Sektörlerimizde yapılan yada yapılacak olan bu tür güç birlikleri, hem firmalarımızı, hem de ilimizi uluslararası pazarlarda daha rekabetçi kılacaktır” diye konuştu.