Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi mücadelesinde Orduspor, sahasında konuk ettiği Abdullah Gül Üniversitesi’ne 89-76 mağlup oldu. Maç sonunda başantrenörler açıklamalarda bulundu.
Orduspor Başantrenörü Alper Durur, çok iyi bir takımla oynadıklarını ve maçı koparıp galip gelemediklerini söyledi. Alper Durur, "Öncelikle Abdullah Gül Üniversitesi takımını tebrik ediyorum. Çok iyi bir takımla oynadık. Maça çok kötü başladık, sonra hızlı hücumlarla maçı dengeledik, ama onların silahları çok fazlaydı. Bugün şansta bizden yana değildi, şut yüzdemiz çok düşüktü, bu yüzden maçı kaybettik. Rakip takıma sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Orduspor gelecek yıl da bu ligde olacaktır" dedi.
Orduspor’un başarılı oyuncusu Melek Yusufoğlu, maçın ardından yaptığı açıklamada, "İlk yarı çok iyi oynadık, ikinci yarı istediklerimizi yapamadık, karşı takımı tebrik ediyorum. Bizde eksiklerimizi tamamlayıp bir sonraki maçı kazanmak istiyoruz" diye konuştu.
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ CEPHESİ
Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, Orduspor’u yenerek çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Orduspor’un zor bir deplasman olduğunu belirten Avcı, "Çok önemli bir galibiyet aldık. Kadro yapısına baktığımızda Ordu takımı bir çok takıma ters gelebilecek bir takım. Bir anda çok sayı bulabiliyorlar. Biz de bunun zorluğunu biliyorduk, bu bağlamda ligin en zor maçları Orduspor ile oynan maçlardır diye düşünüyorum. Orduspor’un seyirci desteği de iyiydi. Maçın dengede gideceğini biliyorduk ve dediğimiz gibi oldu ancak ikinci devre oyunu lehimize çevirdik. Biz bu deplasmandan galibiyet ayrıldık bunun için mutluyuz" şeklinde konuştu.