AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç, Ulus İlçe Başkanı Kadir Saraç, Belde başkanı Cihan Ustaoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Güney ve bazı Teşkilat mensupları ile birlikte Kumluca beldesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.
"IMF’YE MUHTAÇ EDECEKLER"
Milletvekili Tunç, Kumluca Beldesinde esnafları ziyaret ederek sohbetler yaptı hayırlı işer diledi. Ziyaretleri sırasında Kumluca’da uzun yıllar siyaset yapmış Kadir Bayraktar’ı işyerinde ziyaret eden Tunç, uzun uzun geçmiş dönemleri konuştular. Daha sonra Kıraathane ziyareti esnasında bir dönem bankaların maaş günlerinde para bitince borç aldıkları esnaf Mashar Osman ile karşılaştı. Tunç, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 maaş ikramiye vaat ediyor. Önce çıkıp SSK emeklilerinden özür dilemeli. Onun genel müdürlüğünde SSK battı. Onların döneminde bankalarda kasaların tam takır olduğu için Kumlucalı emekli hemşehrilerim banka kuyruklarında para beklerdi, banka müdürü Kumluca’da esnaf Mashar Osman amcadan borç alabilirlerse emeklimizin maaşını ödenirmiş, maaşın aslını ödeyemeyenlerin nasıl ikramiye verecekleri belli bu milleti yine IMF’ye muhtaç edecekler” diye konuştu.
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’nu da hedef alan Tunç, “Muhalefet kesenin ağzını açtı. Her şeyi vaat ediyor. Bekara karı boşamak kolay. CHP Genel Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 maaş ikramiye vaat ediyor. Noterden taahhütnamesi bile var. Vermedi diyelim. Biz bu taahhütnameyle yerine getirilmediğinde hiçbir şey yapamayız. Kılıçdaroğlu’nun maaşına haciz bile koyamayız. Milleti kandırmanın anlamı yok. Biz emekli maaşını 4 kat arttırdık. Onlar ikramiyeyi boşver maaşın aslını bile ödeyemezler. Kemal Kılıçdaroğlu, SSK emeklilerinden önce özür dilemeli. Vatandaşların primlerini genel müdürlüğünde çarçur eden Kılıçdaroğlu’ydu. SSK, 1992’den önce zarar etmiyordu. O genel müdür olduktan sonra 1998’de zarar 1 milyar TL’yi açtı. 1999’da genel müdürlükten istifade etti. DSP’ye milletvekili olmak için müracaat etti. DSP ‘Sen SSK’yı batırdın’ diyerek kabul etmedi. Kapıdan kovdu” ifadelerini kullandı.