Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 1. Başkent Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası’nda Pursaklar Belediyesi’ni temsilen katılan kadınlar birinci oldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi bu yıl 1. Başkent Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası düzenledi. Yarışmaya Ankara’nın 12 ilçesi katıldı. Konusunu Ankara yemekleri oluşturan yarışmada Pursaklar Belediyesi pastacılık sınıfı öğretmen ve öğrencileri yaptıkları toyga çorbası, kuzu kapama, bulgur pilavı, ezme salata ve şöbiyet tatlısı ile jüriden tam puan alıp birinci oldu. ATO Congresium’da yapılan ödül töreninde Pursaklar Belediyesi Hanım Evi Pastacılık Sınıfı Öğretmeni Merve Öztürk ile öğrenciler Saliha Özbek, Leyla Yazıcı ve Merve Söylemez birincilik kupası ve altın başarı belgesi aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, yarışmaya atılan yarışmacılara Kütahya porselen hediye etti.
Kupa ve madalyalarını alan hanımlar, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’i ziyaret ederek başarılarını paylaşıp, kazandıkları birincilik kupasını takdim etti. Hanımları tebrik eden Başkan Çetin, hanımlara çiçek vererek 3 günlük Kızılcahamam tatili hediye etti.