Türkiye’nin ve Balkanların dört bir yanından gelen il derneklerini tek çatı altında buluşturan Eyüp Belediyesi, Türkiye’yi ve farklı kültürleri dünyaya tanıtacak.
Ramazan ayında bir dizi etkinlik hazırlığı yapan Eyüp Belediyesi, Haliç Yaz Etkinlikleri çerçevesinde ramazan ayı boyunca Türkiye ve Balkan kültürünü Eyüplülerle ve dünyayla buluşturacak. Türkiye’nin ve Balkanların çeşitli illerinden gelen dernekleri bir çatı altında buluşturarak kültürleri birbiriyle kaynaştırmayı hedefleyen Eyüp Belediyesi, yıl boyunca ev sahipliği yaptığı yerli ve yabancı çok sayıda turiste kültürleri tanıtacak.
KÜLTÜRLER, EYÜP’TEN DÜNYAYA TAŞINACAK
Çekilen kuralar sonucunda belirlenen günlerde her il kendine özgü lezzetleri, kültürleri tanıtma imkanı bulurken kültürler de birbiriyle kaynaşacak. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın üzerinde titizlikle durduğu projede tanıtım sırası gelen stantlarda ikramlar, sahne ve dekorasyon çalışmaları Eyüp Belediyesi tarafından karşılanacak. 26 standın kurulacağı özel etkinlik alanında tanıtımlar Eyüplülere rahatsızlık vermemek amacıyla iftar ve teravi arasında yapılacak.
“YAPILAN İŞLER, EYÜP RUHUNU YANSITSIN İSTİYORUZ”
Hayata geçirilen projelerin kaliteli işler olması gerektiğine vurgu yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Eyüp Belediyesi olarak dolayısıyla Haliç Yaz Etkinlikleri’ni de Ramazan etkinliklerini kaliteli olması için gayret gösterdik. Arkadaşlarımız bu anlayışla etkinlik için hazırlıklarını sürdürüyor. Eyüp Sultan’ın özelliklerine uygun olarak etkinlikleri planlamamız gerekiyor. Bu ruhu bilerek çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Eyüp ruhunun önüne geçmeyen etkinlikler gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. Hep birlikte bereketli güzel etkinlikler yapacağımıza inanıyorum” dedi.
Stantlardan yerini alacak olan Eyüp ilçesi de tarihi ve turistik değerleri ile kültürünü tanıtmaya hazırlanıyor.