Basketbol dünyası Euroleague’de geçen pazartesi günü oynanan çeyrek final serisinde Panathinaikos’un Atina’da CSKA Moskova’yı 86-85 yendiği maçın ardından yaşananlarla sarsıldı.

Yunan ekibinin eski başkanı Giannakopoulos’nun hakemimiz Recep Ankaralı’yı tehdit etmesi gündeme bomba gibi düştü.

Euroleague yönetimi, hakem raporu doğrultusunda, hakem odasını basan Panathinaikos eski başkanı Giannakopoulos’a, Ankaralı’ya olan tehdit ve küfürlerinden dolayı 150 bin Euro para cezası verdi.



Mafya liderleri arasında yer aldığı belirtilen Dimitris Giannakopoulos, Panathinaikos'un maçlarında çok sayıda olaya imza attı.

POLİSİ İÇERİ ALMADILAR
Atina’da Olimpik Spor Salonu’nda yaşanan olayın hakem raporuna yansımayan kısmı daha vahimdi.
Hakem odasına iki korumayla kapıyı kırarcasına giren ve büyük bir mumu Ankaralı’ya fırlatırken tehdit ile küfürler savuran Giannakopoulos, bu saldırıyı gerçekleştirdiğinde, iki korumanın kapıda durup Yunan polisini içeri almadığı belirtildi.

Bu arada raporda yanında “Bir kişi vardı” diye yazılsa da Giannakopoulos’un hakem odasına iki korumayla geldiği öğrenildi.

ALANDA SIKI KORUMA
Recep Ankaralı’yı öldürmekle tehdit eden Giannakopoulos, Euroleague yönetimine iletilen rapora göre şu ifadeleri kullandı: “Seni öldüreceğim. Bu akşam Yunanistan’dan sağ ayrılamayacaksın. Seni ve aileni öldüreceğim. Sana söz veriyorum bunu yapacağım. Anneni, karını ve çocuklarını senin gözünün önünde s…….”

Maç, 21.45’te başlayıp 23.45’te biterken yaşanan bu olay nedeniyle Recep Ankaralı, gece yarısı 01.00’e kadar diğer hakemler Hırvat Radovic ve Sloven Javor ile birlikte salonda tutuldu.

Polis bu şekilde güvenliğini sağlamaya çalıştığı Ankaralı’yı oteline de sıkı koruyarak götürdü.

Ertesi sabah ülkelerine dönen hakemler havalimanına ayrı ayrı polisler eşliğinde gitti.

Hakemler pasaport kontrolünden geçene kadar kendilerine Yunan polisi refakat etti.